Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των διοικητικών ελέγχων των αιτημάτων καταβολής της στήριξης βρίσκονται οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι της δράσης για τις αυτόχθονες φυλές (σπάνιες φυλές) προκειμένου να πληρωθούν.

Σύμφωνα εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, διενεργείται διοικητικός έλεγχος στο 100% των οριστικών Αιτημάτων Πληρωμής από τους αρμόδιους ελεγκτές των Κέντρων Ζωικών Γενετικών Πόρων (ΚΖΓΠ) για τη Δράση 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της πληρωμής.

Αιγοπρόβατα: Υπό εξαφάνιση οι σπάνιες φυλές – Τι έχει συμβεί

Ο έλεγχος διενεργείται ανά έτος δέσμευσης και πρόσκλησης (1 ο έτος για την 1η πρόσκληση από 2/4/2018 έως και 1/4/2019 και για όλα τα επόμενα έτη μέχρι τη λήξη της πενταετούς δέσμευσης και για τη 2η πρόσκληση από 13/5/2019 έως και 12/5/2020 και για όλα τα επόμενα έτη μέχρι τη λήξη της πενταετούς δέσμευσης).

Ειδικότερα για το έτος Αιτήσεων 2022 και λόγω της διεξαγωγής της εν λόγω πληρωμής μέσω του πληροφοριακού συστήματος του κυβερνητικού νέφους, οι διοικητικοί έλεγχοι για την 1η πληρωμή θα διεξαγθούν μέσω αρχείων.

Στα εν λόγω αρχεία θα συμπληρωθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων, σε επίπεδο ΑΦΜ και θα αφορούν ζωική κατηγορία, πλήθος ζώων και αντίστοιχη φυλή αποτυπώνοντας την κατάσταση της εκμετάλλευσης κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου και πριν την ολοκλήρωση του έτους δεσμεύσεων της Δράσης.

Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ δίνει οδηγίες για όλες τις Καρτέλες (Πρόβατα – Αίγες –Χοίροι, Βοοειδή, Ίπποι).

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO