Την μείωση 240 θέσεων εργασίας από τις δραστηριότητές της στην Ιρλανδία αποφάσισε η μητρική της Google, η Alphabet, ως μέρος της μείωσης του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει ήδη ειδοποιηθεί για πολύ περισσότερες πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας από αυτές που έχουν δημοσιοποιηθεί.

McKinsey: Απολύει τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενους

Η εταιρεία περικόπτει 85 ρόλους πωλήσεων, 80 θέσεις μηχανικού και τεχνολογίας και 75 θέσεις υποστήριξης, είπε το άτομο – που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν μείωση 4,3% του εργατικού δυναμικού της Google που μετράει 5.500 άτομα στην Ιρλανδία, μικρότερη από την παγκόσμια μείωση του αριθμού εργαζομένων κατά 6% που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την εταιρεία.

Λεπτομέρειες για τις περικοπές θέσεων εργασίας της Google στην Ιρλανδία αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους Irish Times.

Η Google ενημέρωσε τον Υπουργό Επιχειρήσεων Simon Coveney για τις «τελευταίες εξελίξεις», σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργού. Αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερες λεπτομέρειες από την ενημέρωση.

Προστίθενται στην αρχική απόφαση

Η απόφαση της διοίκησης του τεχνολογικού κολοσσού στα τέλη Ιανουαρίου, συνδέεται με το τοπίο οικονομικής αβεβαιότητας, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος όλος ο κλάδος και σε αυτό τα πλαίσιο εταιρείες όπως η Google και η Microsoft επενδύουν σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με σημείωμα που υπέγραψε ο CEO της μητρικής της Google οι απολύσεις αφορούν 12.000 εργαζόμενους από όλους τους τομείς της εταιρείας ή το 6% του συνόλου του προσωπικού της, συμπεριλαμβανομένων των νεοπροσληφθέντων.

Καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη συνέχισαν να αυξάνονται το 2021, οι εταιρείες τεχνολογίας συνέχισαν να προσθέτουν προσωπικό στο δυναμικό τους ελπίζοντας ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει η νέα κανονικότητα της αγοράς.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε και πλέον οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν εκ νέου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή