«Oleato», είναι το όνομα του νέου δημιουργήματος του CEO του κολοσσού του καφέ Starbucks, το οποίο λανσάρει από σήμερα στα 24 καταστήματά του στην Ιταλία, σχεδιάζοντας, μάλιστα, να εισάγει το νέο του προϊόν στη Νότια Καλιφόρνια μέσα στην άνοιξη και αργότερα μέσα στον χρόνο στη Βρετανία, στην Ιαπωνία και στη Μέση Ανατολή.

ECM Partners: Κυπριακό fund εξαγοράζει τα Starbucks Ελλάδας και Κύπρου

Oleato, όπως «με λάδι»

Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του απερχόμενου τον Απρίλιο CEO της εταιρείας Χάουαρντ Σουλτς, όταν σε ένα από τα ταξίδια του στην Ιταλία είδε με έκπληξη του Σικελούς να πίνουν ελαιόλαδο ως καθημερινή ιεροτελεστία. Ο ίδιος άρχισε να πίνει ελαιόλαδο παράλληλα με τον καθημερινό του καφέ και αποφάσισε να τα «παντρέψει» σε ένα νέο προϊόν των Starbucks.

Πλούσιο, πολυτελές, χρυσό

Η αρχική σειρά ροφημάτων θα περιλαμβάνει ελαιόλαδο στο Caffé Latte, στον Iced Shaken Espresso και στον κρύο αφρό των Starbucks.

Το ελαιόλαδο Partanna ατμίζεται με γάλα βρώμης για το latte, ανακινείται στο παγωμένο ρόφημα εσπρέσο και χύνεται σε αφρό γλυκιάς κρέμας βανίλιας για να δημιουργήσει τον «χρυσό» αφρό που κορυφώνει τα κρύα παρασκευάσματα.

Μια πρέζα ή μια κουταλιά ελαιόλαδου Partanna θα είναι επίσης διαθέσιμη σε ξεχωριστή συσκευασία εάν κάποιος θέλει να προσθέσει σε οποιοδήποτε άλλο ρόφημα. «Κάνει τα ροφήματα πλουσιότερα», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής μάρκεντινγκ της Μπράντι Μπρούερ. «Η λέξη που χρησιμοποιούν πολλοί είναι “πολυτελής”».

Ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι πελάτες Starbucks επιλέγουν να προσαρμόσουν τον καφέ τους είναι η αλλαγή της υφής, είπε ο Brewer.

Τα κρύα ροφήματα της εταιρείας ποτά αντιπροσώπευαν περισσότερα από τα τρία τέταρτα των πωλήσεων ον Νοέμβριο. Ειδικά ο παγωμένος εσπρέσο είναι η ναυαρχίδα των πωλήσεων σε όγκο και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν του, γι’ αυτό η εταιρεία επέλεξε να συμπεριλάβει τον Iced Shaken Espresso στην γκάμα του Oleato.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Μπρούερ, τα Oleato θα μπορούσαν να προσελκύσουν και το καταναλωτικό κοινό που αναζητά πιο υγιεινό τρόπο ζωής και προϊόντα με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, όπως είναι το ελαιόλαδο.

«Αποχαιρετιστήριο δώρο»

Όπως γράφει το CNBC, το καινοτόμο προϊόν είναι κατά κάποιον τρόπο αποχαιρετιστήριο δώρο από τον απερχόμενο Σουλτς στη Starbucks, ολοκληρώνοντας την Τρίτη θητεία του τον Απρίλιο.

«Καθώς προετοιμάζομαι να παραδώσω τη σκυτάλη της ηγεσίας στον Laxman και στην υπόλοιπη εκτελεστική ηγετική ομάδα, είναι βαθιά επιθυμία μου να μοιραστώ αυτήν τη στιγμή έμπνευσης και αγάπης μαζί σας», έγραψε σε μια επιστολή προς τους εργαζομένους την Τρίτη, αναφερόμενος στο νέο προϊόν.

Το λανσάρισμα του Oleato είναι μια επιστροφή στο πρώτο ταξίδι του Σουλτς στην Ιταλία το 1983, όταν ήταν διευθυντής μάρκετινγκ για τα Starbucks. Κατά την παραμονή του εκεί, επισκέφτηκε τα εσπρέσο μπαρ και εμπνεύστηκε να προσπαθήσει να φέρει την ίδια κουλτούρα στις ΗΠΑ. Η ιδέα του δεν βρήκε ανταπόκριση στους προϊσταμένους του, κι έτσι ο Σουλτς δημιούργησε τη δική του αλυσίδα καφέ που ονομάζεται Il Giornale ώσπου τελικά αγόρασε τα Starbucks, συγχωνεύοντας τις δύο αλυσίδες στον σημερινό κολοσσό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή