Κρατάει και τον Φεβρουάριο το καλό ξεκίνημα της σεζόν 2022/2023 το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο τον Ιανουάριο κατέγραψε υψηλότερη επιβατική κίνηση από την αντίστοιχη του «χρυσού» 2019.

«Η θετική τάση του Ιανουαρίου συνεχίζεται και μέσα στο Φεβρουάριο. Η χρονιά ξεκίνησε σωστά», όπως είπαν χαρακτηριστικά οι επιτελείς του αεροδρομίου στην εκδήλωση «Airline Marketing Workshop».

«Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 5% τον Ιανουάριο η επιβατική κίνηση εξωτερικού έναντι 2019

Στα στοιχεία για τις πρώτες 19 ημέρες του Φεβρουαρίου αποτυπώνεται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 2,8% έναντι του Ιανουαρίου και κατά 5% έναντι του 2019, τροφοδοτώντας την αισιοδοξία για μια ακόμα δυνατή σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική επιβατική κίνηση τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στα 1,447 εκατ. επιβάτες, αυξημένη κατά 3,9% σε ετήσια βάση, ενώ κατά 5% ήταν αυξημένη η επιβατική κίνηση εξωτερικού που έφτασε τις 990 χιλιάδες.

 Νέοι προορισμοί και εταιρείες το 2023

Για το 2023, οι αεροπορικές έχουν επιστρέψει στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Οι πτήσεις στο Ελ. Βενιζέλος έχουν αυξηθεί και με 13 νέους προορισμού και τρεις νέες αεροπορικές εταιρείες, τις Play, Kuwait Airways και Sun Express.

Η ανάκαμψη το 2022

Το 2022, ο αερολιμένας Αθηνών ανέκαμψε ταχύτερα από άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με συνολική επιβατική κίνηση 22,73 εκατομμυρίων, ανακτώντας το 89% των επιδόσεων του 2019.

Το εσωτερικό δίκτυο επέδειξε ταχύτερους ρυθμούς ανάκαμψης και μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνώντας την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Οι αγορές

Πρώτη αγορά όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις εξωτερικού ήταν η Γερμανία έχοντας ανακάμψει σε ποσοστό 85% και ακολουθεί η Βρετανία, δύο αγορές από τις οποίες προέρχεται και ο μεγαλύτερος όγκος εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις αφίξεις ξένων ταξιδιωτών,  οι τρεις κορυφαίες αγορές ήταν οι ΗΠΑ, η οποία μάλιστα ξεπέρασε την περυσινή χρονιά τα νούμερα του 2019, η Βρετανία και η Γερμανία. Ακολουθούν η Γαλλία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Ελβετία και το Ισραήλ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός