Σε απόλυση 8.500 εργαζομένων της, σε παγκόσμιο επίπεδο, προχωρά η εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson, ως μέρος του σχεδίου της για μείωση του κόστους, σύμφωνα με σημείωμα που εστάλη στους υπαλλήλους και αποκάλυψε το Reuters.

Ανάλογη απόφαση έχουν ήδη υλοποιήσει απολύοντας χιλιάδες υπαλλήλους τους, τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Meta (μητρική της Facebook) και η Alphabet (μητρική της Google), επικαλούμενες οικονομικές συνθήκες. Ωστόσο μια τέτοια κίνηση της Ericsson θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη περικοπή θέσεων εργασίας που θα έχει πλήξει τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

BASF: Απολύει 2.600 εργαζομένους

«Ο τρόπος διαχείρισης των μειώσεων του προσωπικού θα διαφέρει ανάλογα με την τοπική πρακτική της κάθε χώρας», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Borje Ekholm.

«Σε πολλές χώρες, οι μειώσεις του αριθμού των εργαζομένων έχουν ήδη κοινοποιηθεί αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 105.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σχέδιο για περικοπή περίπου 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ericsson δεν αποκάλυψε ποιες περιοχές, στις οποίες δραστηριοποιείται παγκοσμίως, θα επηρεάζονταν περισσότερο, ωστόσο οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι στο στόχαστρο θα βρεθούν περισσότερο η Βόρεια Αμερική και οι αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία.

Μείωση του λειτουργικού κόστους

Στόχος της Ericsson, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι η μείωση του κόστους κατά 9 δισεκατομμύρια κορώνες (880 εκατομμύρια δολάρια) μέχρι το τέλος του 2023, καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται σε ορισμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής.

«Είναι υποχρέωσή μας να αναλάβουμε το κόστος αυτής της επιλογής προκειμένου να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί», επισήμανε ο Ekholm στο επίμαχο σημείωμα και πρόσθεσε ότι «ο μεγαλύτερος εχθρός μας αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι ο εφησυχασμός».

Πολλές εταιρείες τηλεπικοινωνιών είχαν ενισχύσει τα αποθέματά τους κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, η οποία τώρα οδηγεί σε επιβράδυνση των παραγγελιών για κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η Verizon, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 18,25 με 19,25 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ποσό πολύ χαμηλότερο από τον περσινό προϋπολογισμό κεφαλαιουχικών δαπανών ύψους 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Ericsson, Carl Mellander, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι οι περικοπές στο κόστος λειτουργίας της εταιρείας θα συνεπάγονταν μείωση του αριθμού των συμβούλων, των ακινήτων και του προσωπικού.

Η σκανδιναβική αντίπαλος της Ericsson, η φινλανδική Nokia, δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για απολύσεις υπαλλήλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]