Μια παλιά συσκευή κινητού τηλεφώνου και κάποια «σημαντικά» USB, που ζήτησε η Εύα Καϊλή να βρει η αδελφή της, Μανταλένα, «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης», πυροδοτούν νέα σενάρια για τον ρόλο της Ελληνίδας ευρωβουλευτού στο περιβόητο Qatargate.

Πόσο μπλεγμένη ήταν ή δεν ήταν η ωραία Εύα; Τι ήξερε η αδελφή της, Μανταλένα, για τις σκέψεις και τη δράση της;

Qatargate:Νέες αποκαλύψεις από τον Παντσέρι – «Η Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ από το Κατάρ»

Μήπως για όλα φταίει ο «ανώριμος» σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι, που σύμφωνα με τον λαλίστατο Αντόνιο Παντσέρι ήθελε μετρητά πάνω στα μετρητά;

Και τελικά, ποιος είναι ο υπουργός με τον οποίο πρέπει να επικοινωνήσουν για το θέμα «Στεργίου» οι δύο αδελφές;

Οι διάλογοι από τη φυλακή

Οι διάλογοι της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού μέσα από τις φυλακές του Χάρεν, με την αδελφή της Μανταλένα, το πιο έμπιστο της άτομο σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως την έχει χαρακτηρίσει, δεν έλυσαν κανένα γρίφο, αντίθετα πύκνωσαν το μυστήριο για το σκάνδαλο μεγατόνων, που έπληξε ανεπανόρθωτα τον ευρωπαϊκό θεσμό.

Τα παραπάνω σημεία των συνομιλιών των δύο αδελφών, που επιδέχονται πολλές και διαφορετικές ερμηνείες, φέρονται από κάποια δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ως ο λόγος της πρόσφατης παράτασης της κράτησης της Εύας Καϊλή, παρά την αλλαγή του ξένου δικηγόρου της, ο οποίος και επισήμανε ότι είναι παράνομο μια μητέρα να κρατείται μακριά από το παιδί της.

Ο Σβεν Μαρί, που έχει πει ότι η «Εύα δεν είναι ο διάβολος» αναφέρθηκε έμμεσα στο θέμα λέγοντας ότι «πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες της καταγράφονται και τις ακούει η Αστυνομία», ενώ υπενθύμισε ότι η πελάτισσα του συνεχίζει να κρατείται με το επιχείρημα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσπαθούσε να εξαφανίσει αποδείξεις.

Ελλιπή στοιχεία;

Ο Έλληνας συνήγορος της Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στην «Καθημερινή» επεσήμανε ότι «πώς είναι δυνατόν οι συνομιλίες αυτές να συνδέονται με την υπόθεση, όταν έχουν γίνει μετά τη σύλληψη της Καϊλή και ενώ η ίδια γνωρίζει ότι οι επικοινωνίες της μέσα από το τηλέφωνο της φυλακής παρακολουθούνται;».

Και παρατήρησε με έμφαση, ότι  η επιλογή των βελγικών Αρχών να παρακολουθούν τις συνομιλίες της ευρωβουλευτού, συνιστά απόδειξη ότι δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία εις βάρος της, το διάστημα της πολύμηνης έρευνας.

Στο μεταξύ, αν απέδειξαν κάτι οι συνομιλίες των δύο αδελφών, που έφεραν στο φως  η «Le Soir», η «Knack» και η «Καθημερινή» μετά από κοινή τους έρευνα, είναι ότι η Εύα δεν θέλει να βλέπει τον Τζόρτζι ούτε ζωγραφιστό, αφού λέει ότι τώρα «έχει λυγίσει από τον φόνο», ενώ πριν «έπαιζε με τη φωτιά».

Ανησυχίες και σχέδια

Οι δύο αδελφές, δικαίως, ανησυχούν για το μέλλον τους και συζητούν την πιθανότητα μίσθωσης ακινήτων, για να μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.

«Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι ώστε να έχει ένα εισόδημα», αναφέρεται στο έγγραφο για μια συνομιλία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου.

Εύα και Μανταλένα εξετάζουν ακόμα να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες συμφερόντων τους.

Σύμφωνα με τους Βέλγους αστυνομικούς θα αλλάξουν το όνομα της εταιρείας «Madegroup» σε «Hard», αλλά και την έδρα της, ενώ σκοπεύουν να κλείσουν και την εταιρεία real estate με την επωνυμία «Aria», που είχαν συστήσει πρόσφατα από κοινού στο κέντρο της Αθήνας.

Πατέρας και κόρη

Φορτισμένη συναισθηματικά φαίνεται ότι ήταν η συνομιλία της Καϊλή με τον πατέρα της την επόμενη μέρα, οπότε εκείνος ακούγεται να «δηλώνει μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα».

Οι δύο τους βλέπουν φως στο σκοτάδι και κάνουν χιούμορ λέγοντας ότι είναι σαν να παρακολουθούν «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών».

Στο μεταξύ ο εγκέφαλος του Qatargate, ο Παντσέρι, από τότε που άνοιξε το στόμα του για να γλιτώσουν τη φυλακή σύζυγος και κόρη και για να μην σέρνεται για έρευνες μέχρι και η… ερωμένη, δεν έχει σταματήσει να μιλάει και να «καίει» τους πάντες.

Παντσέρι κατά πάντων

Στις πρόσφατες ανακρίσεις του ο Παντσέρι παραδέχθηκε ότι ο ίδιος μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, που έχει αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, έλαβαν τουλάχιστον 2,6 εκατ. ευρώ από Μαρόκο, Κατάρ και Μαυριτανία.

Τα περισσότερα χρήματα τα έλαβαν σε μετρητά και ένα μέρος του ποσού μοιράστηκε σε ευρωβουλευτές και κοινοβουλευτικούς βοηθούς, μεταξύ 2018 και 2022.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κατάρ ήταν ο μεγαλύτερος «πελάτης» της οργάνωσης, της οποίας, όπως είπε, ήταν επικεφαλής.

Το Μαρόκο φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε μετρητά (συν δώρα και ταξίδια) και η Μαυριτανία 200.000 ευρώ στους «συνεργάτες» του ίδιου και του Τζόρτζι.

Τι πήρε η Εύα

Το Κατάρ ήταν καλοπληρωτής, είπε ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής, σύμφωνα με το Knack. «Τα χρήματα έφτασαν στο σπίτι του Τζόρτζι, στην οδό Tulip, 1.250.000 ευρώ σε μετρητά.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας υπήρχαν επίσης 250.000 ευρώ μαζί για μένα και τον Τζόρτζι. Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μοίρασε αυτά τα χρήματα σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Τα έδωσε στην Εύα και τον Αντρέα (Κοτσολίν)ο».

Για την ιστορία ο Παντσέρι στην πρώτη του ανάκριση είχε εξαπολύσει «βαριές κατηγορίες» και εις βάρος του Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ το όνομα της Λάρα Κόμι, της Ιταλίδας ευρωβουλευτή από το Forza Italia, που δεν εξελέγη το 2019, αλλά αντικατέστησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον Νοέμβριο του 2022, εμφανίστηκε τώρα για πρώτη φορά στον φάκελο του Κατάρ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής