Δεν γίνεται ο καθένας πλούσιος και αυτοί που τα καταφέρνουν δεν εξαρτώνται μόνο από την τύχη. Για να βγάλετε εκατομμύρια θα χρειαστείτε σίγουρα σκληρή δουλειά και όραμα.

Ο Τομ Κάρλεϊ, υπεύθυνος οικονομικού σχεδιασμού και συγγραφέας του βιβλίου «Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals» πέρασε πέντε χρόνια μελετώντας τις συνήθειες 233 εκατομμυριούχων από τους οποίους οι 177 ήταν αυτοδημιούργητοι και περιγράφει στο CNBC τα συμπεράσματά του.

Οι 8 χρυσοδάκτυλοι της Silicon Valey: Έχουν πλούτο όσο οι μισοί κάτοικοι της πόλης

Η σκληρή δουλειά ήταν βασικός παράγοντας: το 51% ήταν επιχειρηματίες, το 28% είχε παραδοσιακές θέσεις εργασίας (9 έως 5) και το 18% ήταν ανώτερα στελέχη σε μεγάλες εταιρείες.

Αλλά -όπως τονίζεται- όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Παράτησαν τις δουλειές κατά το μέσο ή κοντά στο το τέλος της καριέρας τους, τονίζοντας πως ένιωθαν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να πετύχουν πραγματικά και να χτίσουν περιουσία. Κάποιοι έφυγαν για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, ενώ άλλοι βρήκαν διαφορετικούς ρόλους σε άλλες εταιρείςε, που πρόσφεραν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και υψηλότερο μισθό.

Γιατί αποφάσισαν να παραιτηθούν

  • Δεν τους αξιοποιούσαν

Όπως ανέφεραν οι εκατομμυριούχοι που συμμετείχαν στη μελέτη, συχνά ένιωθαν σαν «ζόμπι» στη δουλειά. Μεταξύ άλλων τους ανέθεταν βαρετές εργασίες στις οποίες δεν μπορούσαν να δείξουν στο έπακρο τα ταλέντα τους.

Για παράδειγμα ένας που εργαζόταν σε εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εγκατέλειψε τη δουλειά του για να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν άλλο συνεργάτη του κλάδου. Μαζί, εγκαινίασαν ένα νέο υποκατάστημα μιας διεθνούς εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και σήμερα διοικούν μία εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  • Είχαν τοξικούς προϊσταμένους

Τα αφεντικά που είναι απαιτητικά, αλαζονικά ή δεν ενδιαφέρονται για το τι σκέφτεστε δεν θα σας βοηθήσουν να πάτε μπροστά.

Ένας εκατομμυριούχος είπε ότι είχε βαρεθεί τόσο πολύ με τον προϊστάμενό του, ο οποίος μόνο επέκρινε τη δουλειά του. Παραιτήθηκε και δημιούργησε τη δική του εταιρεία κατασκευής κατοικιών. Η εταιρεία τους αναπτύχθηκε με επιτυχία στον κλάδο της οικοδομής, με αποτέλεσμα να τον κάνει πλούσιο.

  • Κακή εργασιακή κουλτούρα 

Μια κουλτούρα με κουτσομπολιά μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να αισθάνεται άγχος όταν πηγαίνει στη δουλειά. Ενας διευθυντής σε λογιστική εταιρεία έφυγε λόγω του τοξικού περιβάλλοντος και μετά από μήνες έλαβε μια προσφορά σε μια ανταγωνιστική εταιρεία, όπου στο τέλος έγινε συνεργάτης.

  • Κακές πληρωμές

Όταμ οι μισθοί μετά βίας μπορούσαν να συμβαδίσουν με τους αυξανόμενους λογαριασμούς. Δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές που ήθελαν ή να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν ένα σπίτι.

Ένα άτομο που εργαζόταν σε μια μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων αποφάσισε να ξεφύγει μόνος του. Χάρη στις επενδύσεις της οικογένειάς του και των φίλων του, δημιούργησε τη δική του αντιπροσωπεία και πούλησε το franchise, γεγονός που του επέτρεψε να δημιουργήσει σημαντικό πλούτο.

  • Εξαντλητικές και δαπανηρές μετακινήσεις

Μια αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος έπρεπε κάθε ημέρα να μετακινείται από το Νιου Τζέρσεϊ, στη Νέα Υόρκη. Τελικά παραιτήθηκε και αναζήτησε εργασία κοντά στον τόπο διαμονής της, σε μία φαρμακοβιομηχανία. Ανέβηκε σε ανώτερη θέση και συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα χάρη σε ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο αποζημίωσης.

Πριν φτάσετε σε οριακό σημείο, σκεφτείτε για υβριδική εργασία ή για την επιλογή να μετακινηθείτε σε θέση όπου απαιτείται μία λογική μετακίνηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή