Με απώλειες αρχίζουν τον μήνα οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street να αναζητά τις ισορροπίες της μετά από έναν «κόκκινο» μήνα την ώρα που οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν την άνοδό τους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,12% στις 32.615 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,26% στις 3.959 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,16% στις 11.436 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Sarepta Therapeutics σημειώνει άλμα κατά 17% μετά την αναβάθμιση των μετοχών της από τη Morgan Stanley σε overweight από equal weight.

Από την άλλη, η Novavax υποχωρεί κατά 25,4%, αφού η εταιρεία ανάπτυξης εμβολίων δήλωσε ότι “υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να λειτουργεί” μέχρι το επόμενο έτος.

H Wall Street προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της μετά από τις απώλειες του Φεβρουαρίου, οι οποίες στέρησαν και το θετικό πρόσημο του Dow από την αρχή του έτους, ενώ οι άλλοι δύο δείκτες εξακολουθούν να διατηρούν τα κέρδη τους.

Το «σημείο καμπής»

Η πτώση σηματοδότησε μια στροφή από το ράλι του Ιανουαρίου και προκλήθηκε εν μέρει από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που ήρθαν την πρώτη εβδομάδα του μήνα, σύμφωνα με τον Keith Buchanan, ανώτερο διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. “Υπήρξε ένα σημείο καμπής”, δήλωσε ο Buchanan. “Η αγορά είχε μια στιγμή όπου οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν ότι ίσως η αγορά εργασίας είναι αρκετά ισχυρή ώστε να συνεχίσει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση των επιτοκίων της Fed”.

Ο Μάρτιος είναι συνήθως ένας ισχυρός μήνας για την αγορά, σύμφωνα με το The Stock Trader’s Almanac. Ο Dow Jones και ο S&P 500 κέρδισαν, κατά μέσο όρο, 0,9% και 1,1% αντίστοιχα για τον μήνα, καθιστώντας τον τον πέμπτο καλύτερο μήνα για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Ωστόσο, τείνει να υπάρχει αδυναμία στα τέλη του μήνα, όταν και ροκανίζονται κάποια από τα κέρδη, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τις αποδόσεις του πρώτου τριμήνου.

Στα μάκρο της ημέρας, τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκαν και πάλι την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων για αγορά κατοικίας μειώθηκαν κατά 6% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο όγκος των αιτήσεων ήταν κατά 44% χαμηλότερος από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο και βρίσκεται τώρα σε χαμηλό 28 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street