Προσπάθειες να απορροφήσει τις πιέσεις και να κινηθεί εκ νέου σε θετικά εδάφη κάνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει σημαντικά στηρίγματα στα τρέχοντα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 1.131,26 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 38 εκατ. ευρώ.

Αν και την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι πωλητές έδειχναν να κυριαρχούν, πλέον έχουν αναδιπλωθεί σε πολύ συγκεκριμένους τίτλους, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους αγοραστές, ειδικά σε μετοχές που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές στηρίξεις, όπως ο ΟΤΕ, η Εθνική και ο ΟΠΑΠ. Έτσι ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τα επίπεδα των 1.130 μονάδων, διαπερνώντας μάλιστα και τα τοπικά υψηλά που είχαν δυσκολέψει τους long τις προηγούμενες ημέρες.

Νευτική άνοδος στις ευρωαγορές

Πέραν της υπερφορτισμένης τεχνικής εικόνας, λοιπόν, που θίγεται από αρκετούς αναλυτές, η αγορά “παίζει” αφενός την πολιτική εξομάλυνση σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφετέρου την άμεση αναβάθμιση αξιόχρεου, που με τη σειρά του θα οδηγήσει στην επίσημη επεξήγηση του μακροσκελούς ράλι που διανύουμε. Άλλωστε, έχοντας κλείσει τον 5ο συνεχόμενο μήνα ανοδικός και διανύοντας την 11η συνεχόμενη ανοδική του εβδομάδα, το ΧΑ δείχνει… “ακούραστο”.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Εθνική, Alpha Bank, Coca Cola και Βιοχάλκο ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται και οι Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ και Autohellas. Στον αντίποδα, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν και Μυτιληναίος δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Λάμδα, Aegean, Quest, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες