Θετικά, αλλά με αρκετή νευρικότητα, κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού να θολώνουν το τοπίο, την ώρα που τα σενάρια για τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φουντώνουν.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 7.916 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,41% στις 15.428 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,38% στις 7.295 μονάδες.

Η Euronext για την Allfunds

Σε επίπεδο τίτλων, η Euronext, ο διαχειριστής του πανευρωπαϊκού χρηματιστηρίου, κερδίζει 6% μετά την ανακοίνωση ότι απέσυρε την προσφορά ύψους 5,5 δισ. ευρώ για την επενδυτική πλατφόρμα Allfunds.

Ο διαχειριστής των χρηματιστηρίων στο Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Μιλάνο υπέβαλε προκαταρκτική προσφορά για την Allfunds στις 22 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν ανέφερε περαιτέρω λόγους για την απόσυρση, αν και μια πηγή δήλωσε στο Reuters ότι “η ανεπάρκεια όσον αφορά την έλλειψη συνεργειών”, η πτώση της τιμής της μετοχής της Euronext μετά την προσφορά και η αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη χρηματοδότηση ήταν καταλύτες της απόφασης.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 1,1% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με μια ευρέως παρακολουθούμενη έκθεση της οικοδομικής εταιρείας Nationwide, καταγράφοντα την πρώτη ετήσια μείωση από τον Ιούνιο του 2020. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τη μέση, μη εποχικά προσαρμοσμένη τιμή ενός σπιτιού να μειώνεται από 258.297 λίρες σε 257.406 λίρες.

“Η πρόσφατη σειρά αδύναμων στοιχείων για τις τιμές των κατοικιών ξεκίνησε με την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές ως απάντηση στον μίνι προϋπολογισμό στα τέλη Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους”, δήλωσε ο Robert Gardner, επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide. “Ενώ οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές ομαλοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό, η δραστηριότητα στην αγορά κατοικιών παρέμεινε υποτονική”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές