Η είδηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη κάνει τον γύρο του κόσμου, με τους δημοσιογράφους να καλύπτουν τις τραγικές εξελίξεις.

Με τον αριθμό των νεκρών από το τραγικό δυστύχημα να ανέρχεται στους 36, τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν την τραγική είδηση, καλύπτοντας τις εξελίξεις.

Στον Guardian κυριαρχεί το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, μεταφέροντας μαρτυρίες και δηλώσεις από τον τόπο της τραγωδίας. «Ήταν τα 10 πιο εφιαλτικά δευτερόλεπτα. Δεν μπορούσες να δεις πολλά, μόνο καπνό».

Οι συγγενείς των επιβατών βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας. Έσπευσαν να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους. Δεν γνώριζαν αν βρίσκονταν ανάμεσα στους νεκρούς, πόσο άσχημα είχαν τραυματιστεί.

«Η σύγκρουση ήταν πολύ δυνατή» σημειώνεται στον Guardian. Μεταφέρει τα λόγια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού. Ενημερώνει για τη μεταφορά 194 επιβατών με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη είδηση το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και στο Reuters. Η σύγκρουση των δύο τρένων με 36 νεκρούς είναι πρώτο θέμα στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Μεταφέρουν τις πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν αργά το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα.

«Τα 10 πιο εφιαλτικά δευτερόλεπτα»

Οι δηλώσεις του 28χρονου Στέργιου, που γλίτωσε από το εφιαλτικό δυστύχημα, κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Ήταν τα 10 πιο εφιαλτικά δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι εκατοντάδες επιβάτες στις δύο μοιραίες αμαξοστοιχίες. «Μετά υπήρχε πανικός, καλώδια παντού, φωτιά».

Πρώτο θέμα και για το BBC το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Το BBC μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα όσα συμβαίνουν μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστήχημα στα Τέμπη. «Δεκάδες νεκροί μετά τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ελλάδα» ο τίτλος του πρώτου θέματος για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η τελευταία ενημέρωση αφορά τον αριθμό των θυμάτων που έχει αυξηθεί σε 36. Μεταδίδει τις πληροφορίες για 66 τραυματίες, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται στην Εντατική. Αναφέρεται στην έρευνα που πραγματοποιείται στο σημείο της τραγωδίας.

Μιλώντας στο BBC, δημοσιογράφος μετέφερε τις αγωνιώδεις προσπάθειες των επιβατών για να σωθούν. Έσπαγαν τα παράθυρα για να καταφέρουν να βγουν από το τρένο. Χρησιμοποίησαν τις βαλίτσες τους για να σπάσουν τα παράθυρα και να βγουν από το τρένο.

Η χειρότερη στιγμή, όπως σημειώνει ρεπόρτερ που μίλησε στο BBC, ήταν η αναμονή για τους γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους στον σταθμό στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν.

Κυρίαρχο θέμα το τραδικό δυστύχημα στα Τέμπη και στη γειτονική Ιταλία, με δημοσιεύματα σε La Stampa και La Repubblica. Η είδηση κυριαρχεί και σε Washington Post, Liberation και El Pais μεταξύ άλλων ειδησεογραφικών πρακτορείων που καλύπτουν την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.


«Τουλάχιστον 32 νεκροί και πολλοί τραυματίες μετά την τρομακτική σύγκρουση» γράφουν στη βρετανική Mirror. Όσο ο τραγικός απολογισμός μεγαλώνει, διαφοροποιούνται και τα δημοσιεύματα που καλύπτουν την τραγική είδηση.


Αναφέρονται στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου στα social media και αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας. Πλάνα που αποτύπωσαν τη φωτιά μετά τη σύγκρουση. Μεταφέρουν τις πληροφορίες για τουλάχιστον 86 τραυματίες, με 25 εξ αυτών να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο εκτροχιασμός των τρένων αποτελεί πρώτο θέμα και για το Associated Press, που μεταφέρει την τραγική είδηση για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.


Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα