Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, πλην του Dow, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ενσωματώσουν τις νέες εκτιμήσεις στο σενάριο της μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve, μετά από το πλήθος των στοιχείων που δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,07% στις 32.684 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,54% στις 3.930 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,84% στις 11.284 μονάδες.

Oμόλογα ΗΠΑ: Σκαρφαλώνουν οι αποδόσεις- Κοντά στο 5% το διετές

Αρνητικά λειτουργεί η άνοδος των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων, στη ζώνη του 4%, ένα ορόσημο το οποίο και σηματοδότησε την άνοδο της αγοράς από τον περασμένο Οκτώβριο. Η απόδοση των 2ετών ομολόγων έφτασε σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και οι ανησυχίες για μια δυνητικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει την ανησυχία των επενδυτών τις τελευταίες ημέρες, βάζοντας ένα στοπ στο ράλι των αρχών του 2023.

Η εικόνα στο ταμπλό

Θετικά κινούνται οι μετοχές των Salesforce και Okta, λόγω της σταθεροποίησης των κερδών και των κατευθυντήριων γραμμών που ανακοίνωσαν, ενώ ηSilvergate Capital σημειώνει πτώση άνω του 30%, αφού η εταιρεία καθυστέρησε την ετήσια έκθεση 10-K.

Οι μετοχές της Tesla χάνουν 5%, αφού η εταιρεία δεν κατάφερε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για οποιαδήποτε οχήματα επόμενης γενιάς κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ημέρας επενδυτών της Τετάρτης.

Τα μάκρο της ημέρας

“Ακόμη και μετά την πρόσφατη υποχώρηση, ο δείκτης S&P 500 εξακολουθεί να φαίνεται υπερτιμημένος σε σχέση με το σχήμα της καμπύλης της αγοράς χρήματος”, αναφέρει η JPMorgan. “Μια 18μηνη σχέση που χρησιμοποιεί το αναμενόμενο τελικό επιτόκιο και το συνολικό ποσό της χαλάρωσης που τιμολογείται μετά την επίτευξη του τελικού επιτοκίου δείχνει σήμερα τη δίκαιη αξία του δείκτη λίγο κάτω από τις 3.800 μονάδες”, πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 192.000 ανήλθαν οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πως ο αριθμός θα έφτανε τις 197.000.  Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας συνολικά, μειώθηκαν κατά 5.000 στις 1,66 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street