Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν την προοπτική της περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 2,6 μονάδες βάσης στο 4,022%, αγγίζοντας τα επίπεδα που είχε βρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

BofA: «Βλέπει» τα αμερικανικά επιτόκια κοντά στο 6%

Η απόδοση του διετούς ομόλογου ανήλθε στο 4,887%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στο 4,937%, επίπεδο που παρατηρήθηκε για τελευταία φορά στα μέσα του 2006, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC που βασίζονται σε στοιχεία της Refinitiv.

Οι επόμενες κινήσεις της Fed

Οι επενδυτές εκτιμούν πλέον ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει και σε άλλες αυξήσεις επιτοκίων και θα τα διατηρήσει υψηλά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό συνηγορούν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed. O πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστικ, εκτιμά ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν ακόμη περισσότερο και να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα «μέχρι και το 2024», καθώς η μάχη με τον πληθωρισμό συνεχίζεται. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου της Fed, Nιλ Κασκάρι, που είπε ότι υπάρχει η προοπτική της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων και στο τράπεζι βρίσκεται και η επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Στην τελευταία συνεδρίασή της, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, επιβραδύνοντας το ρυθμό μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης.  Η επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής ενισχύει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές