Είναι απορίας άξιον. Πώς είναι δυνατόν σχεδόν δυο 24ώρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη να μην γνωρίζει κανείς τον ακριβή αριθμό όσων επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία της Hellenic Train

· Του ιταλικού κολοσσού που παρέλαβε τα κλειδιά από το Κράτος με την υπόσχεση να δημιουργήσει μια σύγχρονη σιδηροδρομική εταιρεία.

· Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό πως ούτε η εταιρεία αλλά ούτε και κάποια κρατική υπηρεσία είναι σε θέση να δώσουν μια καθαρή απάντηση.

· Πρωτίστως στους συγγενείς των θυμάτων που βιώνουν ένα πρωτοφανές δράμα.

· Και όλα αυτά εν έτη 2023 και ενώ υποτίθεται ότι έχουμε εισέλθει στην ψηφιακή εποχή, όπου όλα είναι διαθέσιμα με ένα… κλικ.

· Όταν η τεχνητή νοημοσύνη ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον… άνθρωπο. Και όταν πρόσφατα μέσα από το τηλεσκόπιο James Webb ανακαλύπτονται νέοι γαλαξίες.

· Μόνο κάποιες εκτιμήσεις και στο περίπου… Μόνο απογοήτευση.

· Δυστυχώς, ο ελληνικός σιδηρόδρομος όπως αποκαλύπτεται απ’ όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, βρίσκεται στην εποχή… των σπηλαίων.

· Όχι μόνο από πλευράς υποδομών του δικτύου, αλλά συστημάτων και λειτουργίας.

· Το είπαμε χθες, το ξαναλέμε και σήμερα.

· Πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε.

· Χρειάζεται να αναληφθεί μια σοβαρή πρωτοβουλία με την συμμετοχή ειδικών για τη δημιουργία ενός πραγματικά σύγχρονου σιδηροδρόμου.

· Που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και θα ενσωματώνει την «τελευταία λέξη» της τεχνολογίας.

—————————————————-

Προσλήψεις με διαδικασίες εξπρές και bonus

Δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια για προσέλκυση ικανών στελεχών από την αγορά στις Ανεξάρτητες Αρχές.

·      Όπως μαθαίνουμε συνεχίζεται το πρέσινγκ στους αρμόδιους υπουργούς να περάσουν διάταξη που θα επιταχύνει τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

·      Αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στις Αρχές να προσφέρουν bonus σε όσους υπαλλήλους πετυχαίνουν τους στόχους.

·      «Δεν μπορεί», όπως λέει στη στήλη πηγή που γνωρίζει, «εν έτη 2023 να μην υπάρχουν κίνητρα σε όσους αποδεδειγμένα φέρνουν αποτελέσματα… Πώς θα δελεάσουμε ικανά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα να έρθει στο Δημόσιο;»

·      Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπει σχετική διάταξη ως τροπολογία σε νομοσχέδιο που θα πάει προς ψήφιση προτού κλείσει η Βουλή για τις εθνικές εκλογές.

·      Οι οποίες με βάση όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα το τελευταίο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν για τις 9 Απριλίου.

·      Εκτός βέβαια και εάν το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλάξει τους σχεδιασμούς του Μαξίμου…

————————————————

Μετά το ΙΕΛΚΑ, η Lidl μέλος και στον ΣΕΛΠΕ

·      Τώρα που πήρε φόρα δεν την σταματάει τίποτα.

·      Ο λόγος για την Lidl, η οποία μετά το ΙΕΛΚΑ ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος).

·      Έχει προηγηθεί επίσης η ένταξή της στις μετρήσεις της εταιρείας ερευνών Nielsen ήδη από τον περασμένο Αύγουστο και της IRI πριν από μερικές εβδομάδες.

·      Η γερμανική αλυσίδα εκτιμάται πως επιχειρεί να «αποκτήσει φωνή» και να δηλώσει παρούσα στη διαμόρφωση των εξελίξεων που την αφορούν.

·      Με άλλα λόγια να γίνει «συστημικός παίκτης» μετά από πολλά χρόνια… επιτηδευμένης αποστασιοποίησης.

·      Οι προκλήσεις είναι πολλές και δεν υπάρχει πολυτέλεια να είναι στην… απέξω.

·      Αποτελεί άλλωστε έναν από τους κορυφαίους λιανέμπορους ύστερα από 20 και πλέον χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

·      Κάποιοι μάλιστα θεωρούν πως πλέον φιγουράρει στη δεύτερη θέση από πλευράς τζίρου.

·      Πίσω από τον Σκλαβενίτη που είναι με διαφορά η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, με τζίρο που κυμαίνεται στα 4,5 δισ. ευρώ.

—————————————————-

Ξένος επενδυτής, μόνος ή με συνεργάτη «ψάχνεται» στο real estate

·      Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική κτηματαγορά είναι ισχυρότερο από ποτέ.

·      Όπως λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις σύμβουλοι επιχειρήσεων, τα αιτήματα που λαμβάνουν από ξένους επενδυτές είναι περισσότερα από ποτέ.

·      «Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Δεν το έχουμε ξαναζήσει όσα χρόνια δραστηριοποιούμαστε στην ελληνική αγορά», μας έλεγε πρόσφατα κορυφαίο στέλεχος μεγάλου οίκου.

·      Μαθαίνουμε λοιπόν πως μέσα στο 2023 μεγάλος ξένος παίκτης θα μπει στην ελληνική αγορά.

·      Και μάλιστα είναι διατεθειμένος να ξοδέψει σε πρώτη φάση πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

·      Η αρχή, πληροφορούμαστε, σχεδιάζεται να γίνει από τα logistics, η πλέον καυτή κατηγορία του ελληνικού real estate.

·      Δεν αποκλείεται η είσοδός του να γίνει από κοινού με εγχώριο παίκτη. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει και σχετικές συζητήσεις…

·      Πολύ σύντομα θα σας έχουμε νεότερα με ονόματα και διευθύνσεις…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino