Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, οι οποίες αφομοίωσαν το πλήθος των μάκρο που ανακοινώθηκαν, ενώ στηρίξεις έλαβαν και από την άνοδο της Wall Street χθες.

Wall Street: Έλαβε ώθηση από τον… Bostic

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,03%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 2,51%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shenzhen Component σημείωσε οριακά κέρδη και ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,32%.

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,56% για να τερματίσει στις 27.927,47 μονάδες, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή, και ο Topix σκαρφάλωσε 1,25% για να τερματίσει στις 2.019,52 μονάδες, καθώς ο πληθωρισμός στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έδειξε αποκλιμάκωση τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,39% και έκλεισε στις 7.283,6 μονάδες. Ο νοτιοκορεατικός Kospi ενισχύθηκε κατά 0,17% για να κλείσει στις 2.432,07 μονάδες, με τον Kosdaq να ολοκληρώνει με άνοδο 1,93% στις 802,42 μονάδες.

Στο επίκεντρο ο Nikkei

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η ανακοίνωση της Nikkei ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τίτλων του δείκτη Nikkei 225. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προστεθεί η Oriental Land, Renesas Electronics, Japan Airlines στον δείκτη λόγω υψηλής ρευστότητας και θα αφαιρεθούν οι Toyobo, Nippon Light Metal και Toho Zinc, λόγω χαμηλής ρευστότητας. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 3 Απριλίου, δήλωσε ο Nikkei.

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών, καθώς ο δείκτης υπέυθυνων προμηθειών στον τομέα των υπηρεσιών για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε στο 55, πολύ υψηλότερα από το 52,9 που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο.

Στην έκθεσή της, η Caixin ανέφερε ότι ο ρυθμός αυτός ήταν επίσης ταχύτερος από τον μέσο όρο της σειράς των 53,7 μονάδων. Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση και τη συρρίκνωση της δραστηριότητας σε μηνιαία βάση.

Η άνοδος, ανέφερε η Caixin, υποστηρίχθηκε από την ισχυρότερη αύξηση των νέων επιχειρήσεων από τον Απρίλιο του 2021, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών του Covid-19 βοήθησε στην αύξηση του αριθμού των πελατών και της ζήτησης.

Η Ιαπωνία

Ο τομέας των υπηρεσιών της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2022, όπως έδειξε ιδιωτική έρευνα της τράπεζας au Jibun. Ο υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών της χώρας διαμορφώθηκε στο 54, υψηλότερα από το 52,3 του Ιανουαρίου.

Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνίας για τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στο 2,4%, 0,1% χαμηλότερα σε σχέση με τον Δεκέμβριο και ελαφρώς χαμηλότερο από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 2,5%. ρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές