Ανατροπή απωλειών και κλείσιμο με σημαντικά κέρδη ήταν το μοτίβο που ακολούθησαν σήμερα και οι αμερικανικοί δείκτες, όπως νωρίτερα και οι ευρωπαϊκοί, με πολλούς αγοραστές να βρίσκουν ευκαιρίες μετά τη διόρθωση που έφεραν οι νέες εκτιμήσεις στο σενάριο της μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve, μετά από το πλήθος των στοιχείων που δείχνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,02% στις 32.994 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,76% στις 3.981 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,73% στις 11.462 μονάδες.

Έβαλε όρια στη διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι αμερικανικοί δείκτες έλαβαν σημαντική ώθηση από τη δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, ότι είναι «σταθερά» υπέρ των αυξήσεων κατά ένα τέταρτο της μονάδας (25 μονάδες βάσης). Οι επενδυτές εξάλλου ανησυχούσαν ότι η Fed θα προχωρούσε σε πιο μεγάλες αυξήσεις επιτοκίου, προκειμένου να αποκλιμακώσει ταχύτερα τον πληθωρισμό.

Από την άλλη όμως, η άνοδος των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων συνεχίστηκε, καθώς βρέθηκε σήμερα πάνω από το 4%, ένα ορόσημο το οποίο και σηματοδότησε την άνοδο της αγοράς από τον περασμένο Οκτώβριο. Η απόδοση των 2ετών ομολόγων έφτασε σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και οι ανησυχίες για μια δυνητικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει την ανησυχία των επενδυτών τις τελευταίες ημέρες, βάζοντας ένα στοπ στο ράλι των αρχών του 2023.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Salesforce σημείωσαν άνοδο άνω του 10%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street σε όλους τους τομείς στην τριμηνιαία έκθεσή της και εξέδωσε καλύτερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις. Η Salesforce δήλωσε επίσης ότι επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της.

Επίσης, η Macy’s κέρδισε 9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου. Η εταιρεία λιανικής πώλησης ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,71 δολαρίων, πάνω από τα 1,57 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες της Wall Street στα 8,26 δισ. δολάρια.

Από την άλλη, οι μετοχές της Tesla έχασαν 6%, αφού η εταιρεία δεν κατάφερε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για οποιαδήποτε οχήματα επόμενης γενιάς κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ημέρας επενδυτών της Τετάρτης.

«Ακόμη και μετά την πρόσφατη υποχώρηση, ο δείκτης S&P 500 εξακολουθεί να φαίνεται υπερτιμημένος σε σχέση με το σχήμα της καμπύλης της αγοράς χρήματος», αναφέρει η JPMorgan. «Μια 18μηνη σχέση που χρησιμοποιεί το αναμενόμενο τελικό επιτόκιο και το συνολικό ποσό της χαλάρωσης που τιμολογείται μετά την επίτευξη του τελικού επιτοκίου δείχνει σήμερα τη δίκαιη αξία του δείκτη λίγο κάτω από τις 3.800 μονάδες», πρόσθεσε.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, στις 192.000 ανήλθαν οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πως ο αριθμός θα έφτανε τις 197.000. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας συνολικά, μειώθηκαν κατά 5.000 στις 1,66 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street