Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου αναφοράς διαπραγματευόταν στο 3,971% μετά από πτώση 10 μονάδων βάσης. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού απόδοση ήταν μειώθηκε κατά περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,867%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης είχε αναρριχηθεί σε επίπεδα που είχε ανέλθει το 2007.

Wall Street: Σε θετικό έδαφος

Οι traders θεωρούν ότι όταν η απόδοση του 10ετούς  φθάσει στο 4% ως σήμα για πτωτική πορεία των μετοχών. Αυτό συνέβη αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, όταν η απόδοση του 10ετούς σκάρφαλωσε πάνω από το 4%, οι μετοχές υποχώρησαν. Η απόδοση του 10ετούς είναι το επιτόκιο αναφοράς που επηρεάζει τα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια αυτοκινήτων.

«Πιστεύουμε πως το αφήγημα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμένει», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Spouting Rock Asset Management, Ρις Γουίλαμς.  «Αλλά πιστεύουμε επίσης ότι ο σωρευτικός αντίκτυπος από τις αυξήσεις της Fed που έχουν ήδη εφαρμοστεί θα οδηγήσει τελικά σε αύξηση της ανεργίας και σε μια ήπια προσγείωση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι πολύ πιο πιθανή.»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να ανέβουν ακόμη περισσότερο και η αβεβαιότητα σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να επιταχύνει και πάλι τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων έχει εξαπλωθεί.

Πολλοί επενδυτές ήλπιζαν ότι η κεντρική τράπεζα θα σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων φέτος, καθώς φοβούνται ότι τα αυξημένα επιτόκια θα μπορούσαν να προκαλέσουν συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές