Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να βρίσκεται πέριξ της «διακεκαυμένης» ζώνης του 4%, με την αγορά να κρίνει θετικά τα τελευταία σχόλια των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,22% στις 33.076 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,48% στις 3.999 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,60% στις 11.532 μονάδες.

Σε θετική διάθεση οι ευρωαγορές

Η εικόνα αυτή έρχεται καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αποκλιμακώνονται ελαφρώς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περισσότερο από 6 μονάδες βάσης στο 4%. Το 2ετές επιτόκιο υποχώρησε στο 4,855%.

Οι βασικοί δείκτες οδεύουν προς μια θετική εβδομάδα. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,28%, με στόχο να ανακόψει πτώση τριών εβδομάδων, ενώ ο Nasdaq έχει κέρδη 0,6%. Ο Dow σημειώνει επίσης άνοδο 0,6% στην εβδομάδα, μετά τη χθεσινή θετική συνεδρίαση.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της C3.ai αυξάνονται κατά 16%, αφού η εταιρεία λογισμικού, που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής επιχειρηματικής νοημοσύνης, έδωσε αισιόδοξες προοπτικές, επικαλούμενη «σημαντική βελτίωση» της εμπιστοσύνης της αγοράς. Από την αρχή του έτους, οι μετοχές της c3.ai έχουν αυξηθεί κατά 90% εν μέσω της τρέχουσας ώθησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Βελτίωση του κλίματος

Το κλίμα βελτιώθηκε στη Wall Street καθώς ο πρόεδρος της Atlanta Fed Raphael Bostic δήλωσε ότι πιστεύει ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να διατηρήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της στις 25 μονάδες βάσης και όχι στη μισή μονάδα που προτιμούν ορισμένοι άλλοι αξιωματούχοι. Ωστόσο, ο Διοικητής της Fed, Christopher J. Waller ακολούθησε έναν πιο σκληρό τόνο, εγείροντας το ενδεχόμενο υψηλότερου τελικού επιτοκίου εάν οι αριθμοί του πληθωρισμού δεν υποχωρήσουν.

«Εάν αυτές τα στοιχεία της αγοράς εργασίας συνεχίσουν να είναι ισχυρά, το εύρος του στόχου πολιτικής θα πρέπει να αυξηθεί φέτος ακόμη περισσότερο για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουμε τη δυναμική που υπήρχε πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων του Ιανουαρίου», δήλωσε ο Waller.

«Δεν έχει σημασία πόσο αργά προχωρά η Fed, δεν έχει σημασία πόσο “επικοινωνεί” αυτό που θέλει να κάνει, δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση της πολιτικής σύσφιξης», προειδοποίησε ο επικεφαλής επενδύσεων της Bleakley, Peter Boockvar. «Όταν οι αγορές και η οικονομία έχουν εθιστεί και θεραπευτεί για τόσο πολύ καιρό από τα χαμηλά επιτόκια και το QE, δεν θα υπάρξει ποτέ η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουν», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street