Άνοδο που ξεπέρασε το 1 δολάριο το βαρέλι κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από την ενδοσυνδριακή πτώση τους, καθώς δημοσιεύμα του Reuters διέψευσε την αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωναν άνοδο 1,01 δολάριο ή 1,2% στα 85,76 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) κέρδισαν 1,38 δολάρια ή 1,8% στα 79,54 δολάρια.

ΟΠΕΚ: Αποχωρούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα;

Οι τιμές υποχώρησαν νωρίς στη συνεδρίαση κατά περισσότερο από 2 δολάρια ανά βαρέλι μετά από δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης που ανέφερε ότι τα ΗΑΕ διεξήγαγαν εσωτερικές συζητήσεις σχετικά με την αποχώρηση από τον ΟΠΕΚ και την άντληση περισσότερου πετρελαίου. Δύο πηγές με άμεση γνώση δήλωσαν στο Reuters ότι το δημοσίευμα απέχει «πολύ από την αλήθεια».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent οδεύει για τη δεύτερη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία άνοδό τους φέτος, ενώ το WTI για την τρίτη μεγαλύτερη, μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία της Κίνας που τροφοδότησαν τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.

Στην Κίνα, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών κινήθηκε ανοδικά με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών τον Φεβρουάριο και η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αυξήθηκε επίσης. Οι θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από την Κίνα πρόκειται να φθάσουν σε επίπεδο ρεκόρ αυτόν τον μήνα.

Ο κορυφαίος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο γίνεται όλο και πιο φιλόδοξος με τον στόχο ανάπτυξης για το 2023, στοχεύοντας σε ποσοστό έως και 6%, δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές