Έντονες διακυμάνσεις στους περισσότερους τίτλους, χαμηλές συναλλαγές στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και μάχες προκειμένου να κρατηθούν τα εβδομαδιαία κέρδη, ήταν η εικόνα της τελευταίας συνεδρίασης μιας ακόμη θετικής εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο. Της ενδέκατης στη σειρά, με κέρδη 0,11%, αν και ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 1.114,68 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 96 εκατ. ευρώ.

Αν και έφτασε στο -1,33%, με τις τράπεζες να φτάνουν έως και το -2,46%, τελικά οι επιλεκτικές κινήσεις ορισμένων αγοραστών λειτούργησαν ως ανάχωμα προκειμένου να ελεγχθεί για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η πτώση. Αν και είναι σαφές ότι η αγορά έχει εισέλθει σε μια διορθωτική φάση, η εικόνα επιβεβαιώνει ότι δεν έχει χαθεί η ανοδικότητά της, με τις διορθώσεις να είναι αναγκαίες μετά από μια μακρά περίοδο κερδών.

Σε υψηλά επίπεδα η ρευστότητα

Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν η ρευστότητα στο ΧΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων περιμένει τη μεγάλη διόρθωση για να την τοποθετήσει και πάλι. Άλλωστε, εκτός από την τεχνικά υπερφορτισμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η αγορά βλέπει και το πολιτικό περιβάλλον να περιπλέκεται μετά και το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Μάλιστα, ενώ η ημερομηνία των εκλογών αναμενόταν αυτήν την εβδομάδα, μετά και το δυστύχημα οι διεργασίες έχουν παγώσει, με το σενάριο της 9ης Απριλίου να απομακρύνεται, υπό το βάρος της τραγωδίας κι ενώ εκείνες τις ημέρες θα γίνονται μνημόσυνα για τις 40 ημέρες. Βέβαια, όπως αναφέρει σήμερα και ο ot.gr  όλα θα εξαρτηθούν το Σαββατοκύριακο. Τότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, με τις εισηγήσεις να δείχνουν εκλογές 30 Απριλίου και οι δεύτερες στις 28 Μαΐου ενώ στο πιο ακραίο σενάριο να γίνουν 14 Μαΐου και 18 Ιουνίου.

Σε επίπεδο τίτλων, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα και Πειραιώς, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι Ελλάκτωρ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Τιτάν και Eurobank. Οι στηρίξεις ήρθαν όμως από τα σημαντικά κέρδη σε Jumbo και Εθνική, με τις Σαράντης, Quest, Alpha Bank, Coca Cola, Μυτιληναίος και ΕΛΧΑ να κλείνουν θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών