Το κλείσιμο οκτώ καταστημάτων λιανικής πώλησης Go ανακοίνωσε η Amazon, σηματοδοτώντας μια υποχώρηση του φυσικού της αποτυπώματος και μια ευρύτερη προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού της κόστους.

Η εταιρεία θα κλείσει δύο καταστήματα Go στη Νέα Υόρκη, δύο στο Σιάτλ και τέσσερα στο Σαν Φρανσίσκο. Τα καταστήματα θα κατεβάσουν οριστικά ρολά την 1η Απριλίου και η Amazon ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει τους υπαλλήλους αυτών των καταστημάτων να εξασφαλίσουν άλλους ρόλους στην εταιρεία.

Amazon: Ολοκλήρωσε την αγορά της One Medical αντί 3,49 δισ.

«Όπως κάθε φυσικός έμπορος λιανικής, αξιολογούμε περιοδικά το χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων μας και λαμβάνουμε αποφάσεις βελτιστοποίησης στην πορεία», δήλωσε η εκπρόσωπος της Amazon, Jessica Martin. «Σε αυτήν την περίπτωση, αποφασίσαμε να κλείσουμε έναν μικρό αριθμό καταστημάτων Amazon Go στο Σιάτλ, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη μορφή Amazon Go, λειτουργούμε περισσότερα από 20 τέτοια καταστήματα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε ποιες τοποθεσίες και χαρακτηριστικά έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους πελάτες καθώς συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα καταστήματά μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τα έξοδα στον τομέα παντοπωλείου και σε άλλους κλάδους της εταιρείας, καθώς είναι εμφανής η τάση επιβράδυνσης των πωλήσεων και η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της.

18.000 απολύσεις

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα απολύσει έως και 18.000 υπαλλήλους και ορισμένες από τις περικοπές έγιναν αισθητές στον κλάδο παντοπωλείου της Amazon. Τους τελευταίους μήνες έχει χάσει αποθήκες και χώρους λιανικής μετά από μια περίοδο ταχείας επέκτασης που τροφοδοτήθηκε από την αύξηση των δαπανών για το ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα στελέχη της Amazon επιβεβαίωσαν προηγουμένως ότι η εταιρεία θα κλείσει ορισμένα σούπερ μάρκετ Fresh και καταστήματα Go μετά τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου. Η Amazon διακόπτει επίσης προσωρινά την επέκταση της αλυσίδας ειδών παντοπωλείου Fresh έως ότου μπορέσει να βρει μια μορφή που να έχει απήχηση στους πελάτες όπως ξεκαθάρισε ο Jassy παρουσιάζοντας τα εταιρικά αποτελέσματα.

Η Amazon είναι αποφασισμένη να διαχωρίσει τον κλάδο παντοπωλείου από την υπηρεσία παράδοσης φρέσκων προϊόντων παντοπωλείων Fresh που λάνσαρε το 2007. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία απέκτησε την αλυσίδα Whole Foods Market το 2017, για 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά της Amazon.

Το πρώτο κατάστημα Amazon Go άνοιξε για το κοινό το 2018 στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ. Η Amazon εξοπλίζει τα καταστήματα με κάμερες και αισθητήρες που επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράζουν προϊόντα χωρίς να περιμένουν στη γραμμή ταμείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή