Το κρίσιμο διήμερο αφιερωμένο στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, ήρθε, με τη Wall Street να τηρεί και σήμερα στάση αναμονής, με μικρές διακυμάνσεις εωσότου ακούσει τι έχει να πει στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,04% στις 33.419 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,07% στις 4.045 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,08% στις 11.685 μονάδες.

Blackrock: Γιατί ψηφίζει ευρωπαϊκές μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, η WW International, γνωστή και ως WeightWatchers, σημειώνει άλμα 14% καθώς ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποκτήσει την Sequence, μια συνδρομητική πλατφόρμα τηλεϊατρικής με έμφαση στη διαχείριση του χρόνιου βάρους.

Επίσης, κέρδη 1,5% σημειώνει η Meta, καθώς σχεδιάζει έναν ακόμη γύρο απολύσεων που θα μπορούσε να επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους ήδη από αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News. Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται αφού η εταιρεία απέλυσε το 13% του εργατικού δυναμικού της τον Νοέμβριο στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου μείωσης του κόστους. Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε προηγουμένως στους επενδυτές ότι το 2023 θα είναι το “έτος της αποτελεσματικότητας” για την εταιρεία.

Σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στο Κογκρέσο από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, ο οποίος θα καθοδηγήσει τους επενδυτές και τους νομοθέτες σχετικά με το πώς σκέφτεται η κεντρική τράπεζα για τον πληθωρισμό και την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της στο μέλλον. Όπως σχολιάζει το Reuters, αυτό που όλοι αναμένουν να δουν είναι αν ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα παραμείνει πιστός στην αισιόδοξη τελευταία του τοποθέτηση, όταν εκτιμούσε ότι έχει ξεκινήσει μια «αποπληθωριστική διαδικασία», ή τα μηνύματα από την αμερικανική οικονομία θα τον οδηγήσουν σε μια πιο σκληρή στάση.

Πάντως, ο πληθωρισμός έχει μειωθεί από την τελευταία εμφάνιση του Πάουελ στο Κογκρέσο. Αφού κορυφώθηκε στο 9,1% ετησίως τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή μειώθηκε στο 6,4% τον Ιανουάριο. Ο ξεχωριστός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο χρησιμοποιεί η Fed ως βάση για τον στόχο του 2%, κορυφώθηκε στο 7% τον Ιούνιο και υποχώρησε  στο 5,4% τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]