Τη μεγάλη ανατροπή προσπαθεί να κάνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει καταφέρει να απορροφήσει όλες τις πιέσεις που εκδηλώθηκαν από την αρχή της συνεδρίασης και να «φλερτάρει» με το θετικό πρόσημο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,11% στις 1.080,25 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 56 εκατ. ευρώ.

Οριακά χαμηλότερα οι ευρωαγορές

Τόσο τα στοιχεία από το ΑΕΠ (+5,9% το 2022), όσο και η νέα ανάλυση της Jefferies, που βλέπει στις τράπεζες μεγάλα περιθώρια ανόδου βραχυπρόθεσμα, λειτούργησαν θετικά σε μια αγορά που αναζητούσε στηρίγματα για να απορροφήσει τους κραδασμούς του πολιτικού μετώπου. Βέβαια, και οι δύο αναγνώσεις έχουν και την άλλη τους πλευρά, αυτή που δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού, ωστόσο, η αγορά αναζητά κάθε λόγο που θα σταματήσει τη βίαιη διορθωτική πορεία των τελευταίων ημερών.

Η τραγωδία στα Τέμπη

Το ΧΑ κινήθηκε προφανώς επηρεασμένο από τη σιδηροδρομική τραγωδία, η οποία ενίσχυσε τους φόβους για πολιτική αστάθεια στις επικείμενες εκλογές εξαιτίας του πολιτικού κόστους. Πάντως, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η ισχυρή ανοδική κίνηση, σαν αυτή που βίωσε το ΧΑ μήνες τώρα, με τις 11 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, χρειάζονται εξαϋλώσεις, ώστε να απορροφηθούν τα επίπεδα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εστιάζουν τώρα σε Motor Oil, Quest, Eurobank, Autohellas, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ πτωτικά κινούνται και οι Εθνική, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Titan, Alpha Bank, Coca Cola, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια. Από την άλλη, η ΔΕΗ με το +2,92% ξεχωρίζει, με τις Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Ανοδικά κινούνται και οι Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Λάμδα και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών