Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού εν αναμονή της καθιερωμένης κατάθεσης Πάουελ στη Γερουσία, όπου θα μιλήσει για το πληθωρισμό και θα δώσει ενδείξεις για το πως θα κινηθεί η νομισματική πολιτική της Ομοσπανδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση της τάξης του 0,65% στα 1.834 δολάρια η ουγγία, ενώ ενδοσυνδριακά άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Φεβρουαρίου στα 1.858,19 δολάρια. Τα futures του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησαν κατά 0,79% στα 1.840 δολάρια.

Πετρέλαιο: Οριακή μεταβολή των τιμών του

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε 0,14%, επιθαρύνοντας τον χρυσό που αποτιμάται σε δολάρια ΗΠΑ και γίνεται πιο ακριβός για επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Η προσπάθεια του χρυσού να διευρύνει  τα κέρδη του θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό αυτή την εβδομάδα από τις  ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής που θα προκύψουν από την κατάθεση Πάουελ και τα στοιχεία για τις προσλήψεις τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, εξηγεί στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Exinity, Xαν Ταν. Εάν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας δείξουν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, θα ανοίξει ο δρόμος για αυξήσεις επιτοκίων, εξανεμίζοντας τα κέρδη που κατέγραψε ο χρυσός μέχρι στιγμής.

Αν ο τόνος του Πάοευλ στην κατάθεση είναι γερακίσιος, θα χαθεί η ανοδική δυναμική του χρυσού και οι τιμές θα μπρούσαν να κατέλθουν στα 1,780-1.800 δολάρια η ουγγιά, σύμφωνα με εκτίμηση του ανώτερου αναλυτή αγοράς στην OANDA, Γρέγκ Έρλαμ

Στις φυσικές αγορές, η αξία των αποθεμάτων χρυσού που κατέχει η  Κίνα μειώθηκε στα 120,28 δισ. δολάρια στο τέλος Φεβρουαρίου από 125,28 δισ. δολάρια στο τέλος Ιανουαρίου. «Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να αγοράζουν χρυσό το 2023. Επίσης, η επενδυτική ζήτηση, όσον αφορά τις ράβδους και τα νομίσματα, πιθανότατα θα αυξηθεί φέτος»,τονίζει ο ανώτερος αναλυτής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, Κρίσαν Γκοπάουελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές