Ήπιες διορθωτικές κινήσεις κάνουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να προσπαθούν να λάβουν πιο αμυντικές θέσεις ενόψει της ομιλίας του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, για τη νομισματική πολιτική.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,08% στις 7.923 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,01% στις 15.652 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,27% στις 7.353 μονάδες.

Περιμένοντας τον Πάουελ

Οι επενδυτές αναμένουν την κατάθεση του Πάουελ προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τις ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων, καθώς και την κατάσταση της οικονομίας. Ο Πάουελ θα προσπαθήσει να πείσει τους νομοθέτες ότι είναι αποφασισμένος να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να βλάψει την υπόλοιπη αμερικανική οικονομία.

Η ΕΚΤ

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός αποδείχθηκε επίσης πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως στην Ευρώπη, γεγονός που ώθησε τον επικεφαλής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας Robert Holzmann, γνωστό “γεράκι”, να ζητήσει τη Δευτέρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης σε κάθε μία από τις επόμενες τέσσερις συνεδριάσεις της.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, μετά την αύξηση κατά 3,4% που αναθεωρήθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ η ισπανική βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να μειωθεί κατά 0,6% σε ετήσια βάση τον ίδιο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές