Η Salesforce ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την OpenAI, δημιουργό του ChatGPT, για να προσθέσει τις ικανότητες του chatbot στην πλατφόρμα λογισμικού Slack, καθώς και να φέρει τη «δημιουργική» τεχνητή νοημοσύνη στο επιχειρηματικό της λογισμικό.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είπε ότι η τεχνολογία που αποκαλεί EinsteinGPT θα συνδυάζει την αποκλειστική τεχνητή νοημοσύνη της με αυτήν εξωτερικών συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης της OpenAI, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργούν πρόχειρα email, πληροφορίες λογαριασμού πελατών και κώδικα υπολογιστή.

Γιατί τα διευθυντικά στελέχη δεν αξιοποιούν τα δεδομένα

Το ChatGPT θα ενσωματωθεί επίσης στο Slack για να βοηθήσει τους χρήστες να συνοψίσουν τα νήματα συνομιλίας και να χειρίζονται ερωτήματα πελατών.

Αγώνας δρόμου

Η κίνηση αντανακλά έναν αγώνα δρόμου μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας για να εξοπλίσουν τα εργαλεία τους με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει νέο κείμενο, εικόνες και άλλο περιεχόμενο με βάση ήδη διαθέσιμα δεδομένα.

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι η τεχνολογία από την OpenAI – μια εταιρεία στην οποία επενδύει – μπορεί να δημιουργήσει σημειώσεις συσκέψεων στις ομάδες προϊόντων της, καθώς και να προτείνει απαντήσεις μέσω email στους προμηθευτές μέσω της συνδρομής της στο Viva Sales. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα Teams της Microsoft θεωρείται ανταγνωνιστική του Slack της Salesforce.

Η Clara Shih, γενική διευθύντρια της Salesforce, δήλωσε ότι η ανακοίνωση ανταποκρίθηκε στη ζήτηση των επιχειρήσεων για την συγκεκριμένη εκκολαπτόμενη τεχνολογία. Είπε ακόμα ότι τα ήδη διαθέσιμα δεδομένα και τα μοντέλα AI της Salesforce θα βοηθούσαν στη διαφοροποίηση της πρότασής της.

Τα εργαλεία δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης της Salesforce θα βοηθήσουν τις εταιρείες «να ξανασκεφτούν πλήρως τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους», κατέληξε.

Τέλος, η Salesforce ανακοίνωσε επίσης ένα ταμείο για επενδύσεις σε νεοφυείς νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία