Οι επιλογές απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας δεν κρατούν απλώς τους εργαζομένους ευχαριστημένους, αλλά βοηθούν επίσης στην προσέλκυση και διατήρηση γυναικείων ταλέντων, σύμφωνα με την Stellantis.

Ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και ο διευθυντής μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας Xavier Chereau, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι η πολιτική εργασίας της εταιρείας από το σπίτι βοήθησε την αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύσει τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις της, ιδιαίτερα στην κορυφή.

Κάρεν Λιντς, Τζούλι Σουιτ, Τζέιν Φρέιζερ, Μαίρη Μπάρα: Το who is who των κορυφαίων γυναικών μάνατζερ για το 2023

Σε κορυφαίες θέσεις

Από τον Δεκέμβριο, οι γυναίκες κατείχαν το 27% των ηγετικών θέσεων στη Stellantis, από 24% ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι ελπίζει να έχει γυναίκες στο 30% των ηγετικών της θέσεων μέχρι το 2025. Τέσσερις από τις 14 μάρκες αυτοκινήτων της διευθύνονται από γυναίκες διευθύνοντες συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων των Peugeot και Chrysler.

Αλλού, οι εταιρείες χάνουν γυναίκες ανώτερου επιπέδου λόγω εξουθένωσης και επιβάρυνσης για τη φροντίδα των παιδιών. Πρόσφατες παραιτήσεις υψηλού προφίλ περιλαμβάνουν τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του YouTube Susan Wojcicki και τη Διευθύντρια Επιχειρήσεων της Meta Platforms Marne Levine.

Ο Chereau δήλωσε ότι η ισότητα των φύλων είναι «πυλώνας της πολιτικής μας για το ανθρώπινο δυναμικό». Την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, υπέγραψε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων.

Mόνιμη απομακρυσμένη εργασία

Η Stellantis ανέφερε τον Οκτώβριο  ότι η πολιτική της για εργασία από το σπίτι, η οποία επιτρέπει σε όσους δεν εργάζονται απευθείας σε αυτοκίνητα ή άλλα προϊόντα να εργάζονται εξ αποστάσεως το 70% του χρόνου, έχει γίνει μόνιμη, παρόλο που πολλές άλλες εταιρείες απαιτούν από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφεία μετά το τέλος των lockdown.

Εκείνη την περίοδο, ο Chereau είχε πει ότι η στροφή στην απομακρυσμένη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν «μια καταπληκτική ευκαιρία για να απλοποιηθούν οι λειτουργίες, να εργαστεί κανείς διαφορετικά και να επανεξετάσει τις σχέσεις με τους άλλους». Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tavares, εργάζεται από το σπίτι του στην Πορτογαλία περίπου μία εβδομάδα το μήνα.

Οι έρευνες έχουν δείξει σταθερά ότι οι γυναίκες, που συχνά αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες στο σπίτι, προτιμούν την εξ αποστάσεως εργασία.

Οι εταιρείες έχουν διχαστεί ως προς την προσέγγισή τους στην εξ αποστάσεως εργασία από την πανδημία. Ορισμένες έχουν προσαρμόσει τις πολιτικές τους, ενώ άλλες πιέζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία τους με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή