Να αντιστρέψει μερικώς το σαρωτικό κύμα απολύσεων, προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού για την εξέταση των αναρτήσεων στο Twitter καλεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ίλον Μασκ.

Twitter: Αποχώρησε λόγω Μασκ το 65% των κορυφαίων διαφημιζομένων – Κατάρρευση εσόδων

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι μαζικές απολύσεις στο Twitter από όταν πέρασε στον έλεγχο του Μασκ έχουν εγείρει ανησυχίες για το αν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συμμορφωθεί με τον νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, που απαιτεί από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να θέσουν σε εφαρμογή συγκεκριμένα μέτρα κατά του παράνομου περιεχομένου, πριν ο νόμος τεθεί πλήρως σε ισχύ στις αρχές του 2024.

Πίεση

«Η απαίτηση περιπλέκει τις προσπάθειες του Μασκ να αναδιοργανώσει τη ζημιογόνο επιχείρηση που απέκτησε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο», σχολιάζουν οι FT. Ο CEO της Tesla έχει απολύσει σχεδόν τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους που είχε αρχικά το Twitter, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων των ομάδων που ασχολούνταν με τους τομείς ασφαλείας περιεχομένου. Ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να αναζητά τώρα φθηνότερες μεθόδους για την παρακολούθηση των tweets.

Το Twitter έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην αυτοματοποίηση για τον έλεγχο του περιεχομένου, καταργώντας ορισμένες χειροκίνητες αναθεωρήσεις. Δεν απασχολεί ελεγκτές γεγονότων, σε αντίθεση με την Meta Platforms, μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν σε βιντεοκλήση τον Ιανουάριο προειδοποίησε τον Μασκ για το «τεράστιο έργο που έχει μπροστά του» το Twitter προκειμένου να εφαρμόσει διαφανείς πολιτικές χρήσης, να ενισχύσει σημαντικά τη μετριοπάθεια του περιεχομένου και να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή