Με απώλειες που ξεπερνούν το 5% κινείται ο τραπεζικός κλάδος σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, παρασύροντας πλέον ότι την αγορά σε μια ισχυρή πτωτική δίνη, τροφοδοτούμενη από ένα διεθνές risk off. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,38% στις 1.057,57 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 62 εκατ. ευρώ.

Είναι ξεκάθαρο ότι με τον γενικό δείκτη να χάνει πλέον τις 1.060 μονάδες, και με την πρόσφατη πολυ-εβδομαδιαία άνοδο να μην έχει σημαντικές «στάσεις», το επόμενο ισχυρό σκαλοπάτι στήριξης του γενικού δείκτη είναι στις 970 μονάδες. Επίσης, μεγάλη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι ο τραπεζικός δείκτης χάνει τα επίπεδα των 800 μονάδων, υπό το βάρος των έντονων ρευστοποιήσεων.

Διεθνείς εξελίξεις

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, εκτός του περίπλοκου πολιτικού σκηνικού που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες, η εγχώρια αγορά παρακολουθεί και τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, ειδικά στο μέτωπο της Silicon Valley Bank, μιας μικρής αμερικανικής τράπεζας με επίκεντρο την τεχνολογία, οι οποίες έχουν πυροδοτήσει ισχυρές πιέσεις σε όλο τον τραπεζικό κλάδο διεθνώς.

Σε επίπεδο τίτλων, οι τριγμοί είναι ισχυρότατοι σε Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Σαράντη, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα. Οι απώλειες είναι εκτεταμένες και σε Βιοχάλκο, Aegean, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Autohellas, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Coca Cola, Τιτάν, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών