Με σημαντικά κέρδη κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως δεν κρύβει και την επιφυλακτικότητα των αγοραστών, οι οποίοι περιορίζονται περισσότερο σε κινήσεις σε επιλεγμένους τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,24% στις 1.089,73 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 60 εκατ. ευρώ.

Οι πολιτικές εξελίξεις και ο χειρισμός της σιδηροδρομικής τραγωδίας από την κυβέρνηση είναι το μείζον θέμα της αγοράς τις τελευταίες ημέρες, και όπως όλα δείχνουν να παραμείνει μέχρι και τις εκλογές. Άλλωστε, σημειολογικά, συμπεριλαμβάνει όλες τις παθογένειες του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία μερικά χρόνια αργότερα. Και αυτές οι παθογένειες είναι και ένας ανασταλτικός παράγοντας της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία οι long προσμένουν.

Καταιγίδα

Η χρηματιστηριακή “καταιγίδα” που υπήρξε στην αγορά αυτές τις ημέρες ήταν ένα πολύ καλό δείγμα του πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα, καθώς η ανεπανάληπτη άνοδος των 11 συνεχόμενων εβδομάδων και το +30% του ΓΔ στο εξάμηνο ήρθαν ξεκάθαρα από την προεξόφληση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας. Η οποία ανάκτηση, προϋπέθετε το -επίσης προεξοφλημένο- καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα, με τις φήμες, και μόνο φήμες, να αναφέρουν για δημοσκοπήσεις που δείχνουν την κακή εικόνα στα ποσοστά των κομμάτων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Εθνική, Βιοχάλκο, Eurobank, Motor Oil και Alpha Bank οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Coca Cola, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, ΟΛΠ και Λάμδα. Αρνητικά κινούνται οι Autohellas, Aegean και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών