Το επίσημο δείπνο των Όσκαρ είναι, όπως θα περίμενε κανείς, μια χλιδάτη υπόθεση. Το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου, τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ θα καθίσουν γύρω από το τραπέζι αφού ανακοινωθούν οι νικητές των βραβείων και θα απολαύσουν κάθε είδους γαστρονομικές απολαύσεις.

Τα διάσημα αυτά στόματα θα ταΐσει και φέτος ο βετεράνος σεφ των Όσκαρ Βόλφγκανγκ Πακ, ο οποίος σχεδιάζει το μενού για 29η χρονιά . Ο Πακ έχει εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και θα φέρει περίπου 115 σεφ από όλο το δίκτυό του για την εκδήλωση.

Φέτος, ο Αυστροαμερικανός σεφ και εστιάτορας ανέθεσε στον Βρετανό σεφ Έλιοτ Γκρόβερ να μαγειρέψει το βασικό μενού. Ο Γκρόβερ, σεφ του εστιατορίου CUT στο 45 Park Lane Hotel στο Λονδίνο, πρόκειται να ξεναγήσει του παρευρισκόμενους στις βρετανικές γεύσεις, αλλά σε μικρογραφία.

Βραβεία Όσκαρ: Το… ουδόλως συμβολικό περιεχόμενο της φετινής gift bag

Γεύσεις Αγγλίας

Σχεδιάζει να σερβίρει μίνι fish and chips (ψάρι και πατατάκια), τηγανητά σε σταγόνες λίπους βοείου κρέατος και σερβιρισμένα σε χωνάκι, έτσι ώστε οι παρευρισκόμενοι να μπορούν να τρώνε ενώ περπατούν και δικτυώνονται ταυτόχρονα.

Επίσης, στο μενού του Γκρόβερ θα υπάρχουν μικροσκοπικές πίτες κοτόπουλου με τρίμματα μαύρης τρούφας. Το Variety αναφέρει ότι ο σεφ θα παρουσιάσει επίσης τη δική του εκδοχή για ένα μοσχαρίσιο γουέλινγκτον.

Αγαλματίδια Όσκαρ: Γιατί το πιο διάσημο βραβείο στο Χόλιγουντ αξίζει μόνο 1 δολάριο

Ο Πακ αποκάλυψε επίσης μια σειρά από νέα πιάτα, συμπεριλαμβανομένων των vegan και των χορτοφαγικών επιλογών. Είπε στο Variety : «Έχουμε πέντε είδη ζυμαρικών, από agnolotti μέχρι ζυμαρικά με τρούφες, βίγκαν πίτσες, μελιτζάνα Χουνάν πάνω από ρύζι και μια χορτοφαγική εκδοχή της τραγανής ρυζοσαλάτας του εστιατορίου Merois του West Hollywood».

Το περιοδικό Wine Enthusiast αναφέρει επίσης ότι θα σερβιριστούν μικρά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων όλων των μακαρόν bagel με καπνιστό σολομό και οξαλίδα .

Τα μικρά πιάτα περιλαμβάνουν επίσης «τηγανητό κοτόπουλο ασιατικού τύπου» με βάφλες φύλλου παντάν-καρύδας. Θα υπάρχει επίσης μια τραγανή μπάρα ρυζιού με ταρτάρ, ψάρια και σούσι φρούτων.

Η σαμπάνια του Μπραντ Πιτ

Όλα θα «ξεπλυθούν» με ροζέ σαμπάνια της Fleur de Miraval, της οποίας είναι συνιδιοκτήτης ο Μπραντ Πιτ. Η σαμπάνια, που κοστίζει σχεδόν 400 δολάρια το μπουκάλι, κάνει τη δεύτερη συνεχόμενη εμφάνισή της στα Όσκαρ, αφού αντικατέστησε την Piper-Heidsieck ως η επίσημη σαμπάνια των βραβείων το 2022, μετά από επτά χρόνια.

Η Fleur de Miraval δημιουργήθηκε όταν ο Μπραντ Πιτ και η πρώην σύζυγός του Αντζελινα Τζολί συνεργάστηκαν με τον Perrins, από το Chateau de Beaucastel, για την παραγωγή του αφρώδους κρασιού.

Σύμφωνα με το Wine Enthusiast , περίπου 20.000 μπουκάλια Fleur de Miraval παράγονται κάθε χρόνο και 1.000 κρατήθηκαν για τα Όσκαρ.

Άλλα αλκοολούχα ποτά που θα καταναλωθούν όλο το βράδυ είναι ακόμα κρασιά από το Domaine Clarence Dillon – ένα οινοποιείο στο Μπορντό που ανήκει στον πρίγκιπα Ροβέρτο του Λουξεμβούργου.

Η τεκίλα Don Julio θα χρησιμοποιηθεί για τα κοκτέιλ για τη μεγάλη μέρα. Ο Charles Joly, ο οποίος είναι ο επίσημος mixologist των Όσκαρ από το 2016, και η ομάδα του θα φτιάχνει μαργαρίτες, Palomas και τεκίλα μαρτίνι για τους καλεσμένους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus