Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank αύξησε τους φόβους για μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ ως ανάχωμα στην πτώση λειτουργεί η ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό Brent υποχωρούσαν τελευταία κατά 2,21 δολάρια ή 2,67% στα 80,24 δολάρια to βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωσαν πτώση κατά 3,96 δολάρια στα 78,82 δολάρια. Τα futures του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2,35 δολάρια ή 3,06%, στα 74,33 δολάρια το βαρέλι.

Wall Street: Προσπαθεί κόντρα στους τραπεζικούς κλυδωνισμούς

Το Brent έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιανουαρίου, ενώ το WTI από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι φόβοι για μετάδοση της χρεοκοπίας της Silicon Valley Bank οδήγησαν σε πτώση τις χρηματιστηριακές αγορές. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης STOXX κατέγραψε απώλειες 5,7%, έχοντας υποχωρήσει κατά 3,8% την Παρασκευή, ενώ πτωτικά άνοιξε και σήμερα η Wall Street.

«Το κλίμα στην αγορά ήταν ήδη εύθραυστο, καθώς οι ανησυχίες για περαιτέρω νομισματική σύσφιγξη από τη Fed επιδεινώθηκαν από τα υψηλά αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ,» ανέφεραν αναλυτές της ANZ Bank.

«Είναι σαν η μάχη ανάμεσα στην έξαρση της δραστηριότητας στην Ανατολή να συναντά τη μακροοικονομική δυσφορία στη Δύση», εξηγεί στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Στήβεν Ίνεζ, σχολιάζοντας τους ανταγωνιστικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το κλίμα στην αγορά πετρελαίου.

Τέλος, στήριξη στις τιμές προσφέρει και η υποχώρηση του δολαρίου που καθιστά τον μαύρο χρυσό πιο φθηνό σε αγοραστές κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές