Από το σχεδόν -3%… στο σχεδόν -1,6% αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να βρίσκει κάποιες στηρίξεις από εντολές σε επιλεγμένους τίτλους, όμως δεν μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις αρχές Μαρτίου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,60% στις 1.039,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 76 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νέοι κλυδωνισμοί στις αγορές

Σαν να μην έφτανε η πολιτική αβεβαιότητα που πυροδότησε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήρθε και η κατάρρευση της 16ης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ για να κάνει τη διόρθωση του ΧΑ πιο έντονη και πιο γρήγορη. Και πιο αβέβαιη την υγεία του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται (σ.σ. μνήμες 2008) για τις διεθνείς αγορές.

Το όριο των 1.030 μονάδων

Τεχνικά, οι 1.030 μονάδες αποτελούν το πέρας της διόρθωσης που μπορεί να επεκταθεί η πτώση χωρίς να χαλάσει η πλαγιοανοδική κίνηση της αγοράς από τον Οκτώβριο του 2022. Η υποχώρηση των ταλαντωτών σε υποτιμημένες ζώνες αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να ενεργοποιούσε κάποια αντανακλαστικά αγορών, ωστόσο η αντίδραση θα κριθεί για την βιωσιμότητα της από την ένταση και το… πάθος που θα επιδείξουν οι αγοραστές, σχολιάζει η Beta Securities. Το σενάριο αυτό έχει σαν προβολή την ζώνη των 1.040 μονάδων στην οποία συγκλίνει και ο κινητός μέσος των 50 ημερών.

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές είναι οι πιέσεις σε Motor Oil, Titan, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Alpha Bank, Eurobank και ΔΕΗ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΤΕ, ΕΘνική, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Πειραιώς. Σε θετικά εδάφη είναι οι Autohellas και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών