Πτώση της τάξης του 0,7% κατέγραψε ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης του Καναδά, καθώς οι επενδυτές πούλησαν μετοχές του τραπεζικού κλάδου εν μέσω παγκόσμιου sell off που τροφοδοτήθηκε από τον φόβο της μετάδοσης από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. Οι απώλειες θα ήταν μεγαλύτερες αλλά περιορίστηκαν καθώς ανέβηκαν οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης χρυσού με τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου να σκαρφαλώνουν στις αγορές, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο.

Ο  δείκτης S&P/TSX του Χρηματιστηρίου του Τορόντο σημείωνε πτώση 165,02 μονάδων ή 0,8% στις 19609,90 μονάδες στις πρώτες πρωινές συναλλαγές, αφού είχε υποχωρήσει έως τις 19.427,53 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιανουαρίου.

Wall Street: Προσπαθεί κόντρα στους τραπεζικούς κλυδωνισμούς

«Οι καναδικές τράπεζες υποχωρούν σημαντικά σήμερα το πρωί, κάτι που δεν έχει νόημα, διότι τα τραπεζικά ζητήματα στις ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με τις καναδικές τράπεζες», εξηγεί ο επικεφαλής επενδύσεων στην AlphaNorth Asset Management, Στηβ Πάλμερ.«Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθεί ο κόσμος» σημείωσε και και πρόσθεσε ότι οι καναδικές τραπεζικές μετοχές, και γενικότερα οι μετοχές στον Καναδά, θα ανακάμψουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Μέσα στα πρώτα 10 λεπτά της διαπραγμάτευσης το πρωί της Δευτέρας, ο βασικός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 1,7% στις 1.9436,22.

Η ρυθμιστική αρχή του τραπεζικού τομέα στον Καναδά, το Office of the Superintendent of Financial Institutions (OSFI), ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναλαμβάνει προσωρινά τον έλεγχο της μονάδας της SVB στη χώρα.

Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου σημείωσαν πτώση 2,5% , ενώ πολλές άλλες καναδικές μετοχές σημείωσαν επίσης πτώση. Οι μετοχές της Toronto Dominion Bank υποχώρησαν κατά 4%, της  Royal Bank of Canada κατά 3%, της Bank of Nova Scotia 2,5% και της CIBC 4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές