Σε συμφωνία 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Seagen Inc, ώστε να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της για θεραπεία για τον καρκίνο, προχώρησε η Pfizer την Δευτέρα.

Η συμφωνία, η μεγαλύτερη της Pfizer από την εξαγορά της Wyeth με 67 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009, θα προσθέσει τέσσερις εγκεκριμένες θεραπείες για τον καρκίνο με συνδυασμένες πωλήσεις σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

EY: Οι προοπτικές για συγχωνεύσεις και εξαγορές στον κλάδο των επιστημών υγείας το 2023

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι πωλήσεις θα διπλασιαστούν έως το 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv. Η Pfizer έχει προσφέρει 229 δολάρια σε μετρητά ανά μετοχή της Seagen, ένα premium 32,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Οι μετοχές της Seagen σημείωσαν άνοδο 23% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Η Sanofi

Σε συμφωνία εξαγοράς της Provention Bio ύψους 2,9 δισ. δολαρίων προχώρησε την Δευτέρα η Sanofi, με σκοπό να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων για τον διαβήτη της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας με μια νέα θεραπεία που εγκρίθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ.

Η εξαγορά βασίζεται σε συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών για την εμπορευματοποίηση ενός φαρμάκου μονοκλωνικού αντισώματος για την καθυστέρηση του κλινικού διαβήτη τύπου 1 που αναπτύχθηκε από την Provention.

Η προσφορά της Sanofi των 25 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά είναι υπερτριπλάσια από την τιμή κλεισίματος της εταιρείας βιοτεχνολογίας της Red Bank, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ την Παρασκευή.

Η συμφωνία δίνει στη Sanofi ένα νέο φάρμακο για να συμπληρώσει μερικές από τις παλαιότερες θεραπείες του διαβήτη που βασίζονται στην ινσουλίνη. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση του καλαθιού των ταχέως αναπτυσσόμενων προϊόντων πέρα ​​από την υπερπαραγωγική θεραπεία δέρματος Dupixent. Η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη της Sanofiμετά από την αγορά της Principia Biopharma για περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή