Σε συμφωνία εξαγοράς της Provention Bio ύψους 2,9 δισ. δολαρίων προχώρησε την Δευτέρα η Sanofi, με σκοπό να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων για τον διαβήτη της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας με μια νέα θεραπεία που εγκρίθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ.

Η εξαγορά βασίζεται σε συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών για την εμπορευματοποίηση ενός φαρμάκου μονοκλωνικού αντισώματος για την καθυστέρηση του κλινικού διαβήτη τύπου 1 που αναπτύχθηκε από την Provention.

HSBC: Εξαγοράζει το βρετανικό σκέλος της SVB για… μία στερλίνα

Η προσφορά της Sanofi των 25 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά είναι υπερτριπλάσια από την τιμή κλεισίματος της εταιρείας βιοτεχνολογίας της Red Bank, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ την Παρασκευή.

Η συμφωνία δίνει στη Sanofi ένα νέο φάρμακο για να συμπληρώσει μερικές από τις παλαιότερες θεραπείες του διαβήτη που βασίζονται στην ινσουλίνη. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση του καλαθιού των ταχέως αναπτυσσόμενων προϊόντων πέρα ​​από την υπερπαραγωγική θεραπεία δέρματος Dupixent. Η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη της Sanofiμετά από την αγορά της Principia Biopharma για περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Διαβήτης τύπου 1

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το TZIELD της Provention τον Νοέμβριο για να καθυστερήσει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου 1 σε ενήλικες και παιδιά 8 ετών και άνω που έχουν μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη κλινική διάγνωση.

Ο διαβήτης τύπου 1 σε μια μορφή της νόσου κατά την οποία το πάγκρεας αποτυγχάνει να παράγει αρκετή ινσουλίνη για να μετατρέψει τη ζάχαρη σε ενέργεια, ξεκινώντας μερικές φορές νωρίς στην παιδική ηλικία.

Αν και το ακριβό φάρμακο δεν είναι θεραπεία, «θα μπορούσε να προσφέρει στους ασθενείς μια ανακούφιση», όπως έχει δηλώσει ο FDA.

Η σειρά πειραματικών θεραπειών της Provention περιλαμβάνει φάρμακα που στοχεύουν στην κοιλιοκάκη και τον λύκο.

Η Sanofi σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με μετρητά και αναμένει να κλείσει κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή