Η Βρετανία έχει επαρκώς κεφαλαιοποιημένες τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, καθησυχάζοντας μαζί με υπουργούς και αξιωματούχους που τόνισαν νωρίτερα ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για συστημικό κίνδυνο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

«Οι τράπεζές μας είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, η ρευστότητα είναι ισχυρή», τόνισε ο Σούνακ μιλώντας στο ITV κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας και ο υπουργός Οικονομικών δικαίως τοποθετήθηκαν επ’ αυτού και κατέστησαν σαφές ότι στην πραγματικότητα οι τράπεζές μας είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και δεν έχουν καμία ανησυχία για συστημικό κίνδυνο».

SVP: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης και το ντόμινο των επιπτώσεων

Προ διημέρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών με την διοίκηση της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ενώ γίνονται συνομιλίες με εταιρείες που επηρεάζονται για τη συζήτηση της κατάστασης που διαμορφώνεται. Οι αξιωματούχοι συνεργάστηκαν στενά, με το υπουργείο Οικονομικών να προσανατολίζεται να συζητήσει τις ανησυχίες των τεχνολογικών εταιριών που επηρεάζονται από την κατάρρευση της SVB.

Οι βρετανικές εταιρείες που πλήττονται από την κατάρρευση της SVB

AUCTION TECHNOLOGY GROUP: Η εταιρεία τεχνολογίας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι είχε μια συμφωνία για εγκαταστάσεις της με μια ομάδα έξι τραπεζών από τις οποίες η SVB αντιπροσωπεύει το ένα έκτο των αντίστοιχων ποσών που έχουν αναληφθεί.

PCI-PAL: Ο πάροχος SaaS που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι είχε περίπου 3,2 εκατομμύρια λίρες σε λογαριασμούς της SVB, την κύρια τράπεζά της, μοιρασμένα μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 9 Μαρτίου

YOURGENE HEALTH PLC: Η εταιρεία μοριακής διάγνωσης δήλωσε ότι έχει διευκόλυνση προθεσμιακού δανείου με την SVB UK και εκτιμά ότι οι καταθέσεις της SVB προστατεύονται από σχετικά ασφαλιστικά συστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

WINDWARD LTD: Η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι η συνολική έκθεση πάνω από τα ποσά που προστατεύονται από το Federal Deposit Insurance Corp Scheme και το Financial Services Compensation Scheme είναι μικρότερη από το 0,5% των ταμειακών διαθεσίμων της εταιρείας ύψους 22,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Ο πόλεμος στερεί άντρες από το εργατικό δυναμικό – Περιζήτητες οι γυναίκες από τα εργοστάσια
Διεθνή |

Γυναίκες στη χαλυβουργία - Περιζήτητες οι εργαζόμενες στα ουκρανικά εργοστάσια

Η στρατηγική προσλήψεων γυναικών στοχεύει στην αντικατάσταση των ανδρών που πάνε στον πόλεμο, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μετακομίσει σε ασφαλέστερες περιοχές της χώρας