Ισχυρές απώλειες σημείωσαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, οι οποίες προσπάθησαν να μειώσουν τον κίνδυνο σε περίπτωση μετάδοσης της αμερικανικής τραπεζικής κρίσης στις οικονομίες της περιοχής.

Silicon Valley Bank: Καθησυχαστικές οι ελληνικές τράπεζες για τη χρεοκοπία

Στην Ιαπωνία, ο Topix ηγήθηκε των απωλειών και υποχώρησε 2,67% για να κλείσει στις 1.947,54 μονάδες, ενώ ο Nikkei 225 έκλεισε 2,2% χαμηλότερα στις 27.222,04 μονάδες, καθώς οι μετοχές της Softbank Group υποχώρησαν έως και 3,5% στο χαμηλότερο σημείο της από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε επίσης κατά 2,56%, τερματίζοντας στις 2.348,97 μονάδες, και ο Kosdaq έχασε 3,91% για να κλείσει στις 758,1 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 2,5%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 2,81%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,72% για να κλείσει στις 3.245,31 μονάδες και ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 0,77% για να κλείσει στις 11.416,57 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 1,41% για να κλείσει στις 7.008,9 μονάδες, καθοδηγούμενος σε μεγάλο βαθμό από τις απώλειες στον τραπεζικό τομέα.

Ανησυχία λόγω SVB

Η κατάρρευση της αμερικανικής Silicon Valley Bank είναι απίθανο να επηρεάσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Νοτιοανατολικής Ασίας που αντλούν χρηματοδότηση, δήλωσαν στο CNBC εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. “Νομίζω ότι ο αντίκτυπος στην άντληση κεφαλαίων αποτιμάται ακόμη, αλλά δεν νομίζω ότι η μετάδοση εξαπλώνεται”, δήλωσε ο David Gowdey, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία VC.

Ο Vinnie Lauria, διευθύνων εταίρος της Golden Gate Ventures, δήλωσε ότι αυτή είναι η “ώρα να λάμψει” η Νοτιοανατολική Ασία. ″Η Νοτιοανατολική Ασία μοιάζει τώρα με χρυσό παιδί για τους Αμερικανούς επενδυτές”, δήλωσε ο Lauria.

Οι τράπεζες της περιοχής πάντως συνέχισαν να σημειώνουν έντονες απώλειες. Η ιαπωνική Softbank σημείωσε πτώση άνω του 3%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να σταθμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με την ιαπωνική επενδυτική δύναμη. Η Mitsubishi Ufj Financial Group έχασε 6,92%, η Mizuho Financial έκλεισε χαμηλότερα κατά 7,34% και η Nomura υποχώρησε κατά 4,6%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές