Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, σημειώνοντας πτώση που άγγιξε το 1%, καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank  πυροδότησε φόβους για μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση που θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν κατά 1,39 δολάρια ή 1,7% στα 79,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 1,37 δολάρια ή 1,8% στα 73,43 δολάρια.

Οι κραδασμοί από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank προκάλεσαν μεγάλη κινητικότητα στις τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την οικονομική υγεία ορισμένων τραπεζών, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλων φορέων χάραξης νομισματικής πολιτικής.

«Το πετρέλαιο κινείται καθοδικά, περίπου στα χθεσινά χαμηλά επίπεδα, υπό την ισχύ του δολαρίου ΗΠΑ και τις αυξανόμενες οικονομικές ανησυχίες για τις ΗΠΑ», ανέφεραν οι αναλυτές της εταιρείας ενεργειακών συμβούλων Ritterbusch and Associates σε σημείωμά τους προς τους πελάτες.

Ο πληθωρισμός και η στάση της Fed

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε σταθερά τον Φεβρουάριο, καθώς οι Αμερικανοί αντιμετώπισαν επίμονα υψηλότερο κόστος για ενοίκια και τρόφιμα, θέτοντας ένα δίλημμα για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), της οποίας ο αγώνας κατά του πληθωρισμού έχει περιπλεχθεί από την κατάρρευση δύο περιφερειακών τραπεζών.

Οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street , εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και οι χρεοκοπίες των τραπεζών θα αναγκάσουν τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια λιγότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως στην επόμενη συνεδρίασή της.

Το αμερικανικό δολάριο σημείωσε άνοδο, μετά την πτώση του τη Δευτέρα που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. Ένα ισχυρότερο δολάριο μπορεί να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου κάνοντας το αργό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Η πτώση της τιμής του αργού την Τρίτη ήρθε επίσης ενόψει των αμερικανικών στοιχείων που αναμένεται να δείξουν ότι οι ενεργειακές εταιρείες πρόσθεσαν περίπου 0,6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στα αποθέματα αργού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 10 Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές