Ισχυρή ήταν η αντίδραση που κατάφερε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, παίρνοντας σημαντικές βοήθειες από την αποκλιμάκωση των συστημικών φόβων στις διεθνείς αγορές, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κερδών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,34% στις 1.074,06 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 140 εκατ. ευρώ.

Οι ανησυχίες

Μέχρι την ανακοίνωση του αμερικανικού πληθωρισμού (σ.σ. 6% τον Φεβρουάριο), το ΧΑ προσπαθούσε να βρει ρυθμό έναντι τόσο της νευρικότητας, όσο και των πιέσεων σε αρκετούς τίτλους του. Ωστόσο, από τις 14:30 μέχρι τη λήξη οι αγοραστές επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, δίνοντας μάλιστα το στίγμα του πόσο επηρεάζονται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Βέβαια, οι ανησυχίες δεν λείπουν, ειδικά για το εγχώριο πολιτικό μέτωπο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν έχει αλλάξει στο μέτωπο της ανοδικότητας του ΧΑ, δεδομένου του ότι και οι στηρίξεις κράτησαν, μετά την πολυήμερη πίεση, και τα σενάρια για ενδεχόμενες ήπιες αποφάσεις από τις κεντρικές τράπεζες δείχνουν να κερδίζουν πιθανότητες.

Άλλωστε, η αγορά χρειαζόταν μια καλή διόρθωση, μετά τις 11 εβδομάδες ανόδου, αλλά χρειαζόταν και μια αντίδραση, ώστε να μην ξαναδοκιμάσει τη στήριξη των 1.030 – 1.040 μονάδων, αυξάνοντας τις πιθανότητες για διολίσθηση προς τις 950 μονάδες. Ωστόσο, όσο συντηρείται το επίπεδο των 1.037 μονάδων σε κλείσιμο εβδομάδας η τάση σε εβδομαδιαίο παραμένει επιθετική. Σε διαφορετική περίπτωση μία κίνηση προς τις 1.000 μονάδες έχει όλα τα περιθώρια.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρό άλμα σημείωσαν οι Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Eurobank και Autohellas, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Titan και Εθνική.

Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Quest και ΟΛΠ, ενώ σε αρνητικά οι ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Motor Oil και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών