Η Boeing και η Riyadh Air ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο νέος αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας επέλεξε το 787 Dreamliner για να τροφοδοτήσει την παγκόσμια πρεμιέρα και να υποστηρίξει τον στόχο της εταιρείας να λειτουργεί ένα από τους πιο αποτελεσματικούς και βιώσιμους στόλους στον κόσμο.

Η νέα εταιρεία που ανήκει στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF), ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 39 υψηλής απόδοσης 787-9, με option για επιπλέον 33 αεροσκάφη. Παράλληλα, η Riyadh Air τονίζει πως θέλει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του δικτύου αεροπορικών μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό είναι το νέο «φαραωνικό» αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας [εικόνες]

Αεροπορικός κόμβος

Αυτή η συμφωνία αποτελεί μέρος του ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας για τη μετατροπή της χώρας σε παγκόσμιο αεροπορικό κόμβο. Συνολικά, οι αερομεταφορείς της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεσή τους να αγοράσουν έως και 121 787 Dreamliners, κάτι που θα αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη εμπορική παραγγελία σε αξία στην ιστορία της Boeing. Αυτό θα υποστηρίξει τον στόχο της χώρας να εξυπηρετεί 330 εκατομμύρια επιβάτες και να προσελκύει 100 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως έως το 2030.

«Η νέα αεροπορική εταιρεία αντικατοπτρίζει το φιλόδοξο όραμα της Σαουδικής Αραβίας να είναι στον πυρήνα της διαμόρφωσης του μέλλοντος των παγκόσμιων αεροπορικών ταξιδιών», δήλωσε ο Τόνι Ντάγκλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Riyadh Air.

«Η δέσμευση της Riyadh Air προς τους πελάτες της είναι η ενσωμάτωση της ψηφιακής καινοτομίας και της αυθεντικής σαουδαραβικής φιλοξενίας. Τα νέα αεροσκάφη 787 -9 αεροπλάνα θα χρησιμεύσουν ως θεμέλιο για τις δραστηριότητές μας σε όλο τον κόσμο, καθώς χτίζουμε το ευρύτερο δίκτυο και συνδέουμε τους επισκέπτες μας με τη Σαουδική Αραβία και πολλούς προορισμούς», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Σταν Ντιλ επεσήμανε πως «πρόκειται για μια σημαντική παραγγελία που θα υποστηρίξει τη δέσμευση της Riyadh Air να προσφέρει μια ταξιδιωτική εμπειρία παγκόσμιας κλάσης, υποστηρίζοντας παράλληλα θέσεις εργασίας στην αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία. Είμαστε απίστευτα περήφανοι για τη συνεργασία μας για την προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στον αεροπορικό τομέα της Σαουδικής Αραβίας».

Το 787-9 παρέχει τη μεγαλύτερη εμβέλεια από την οικογένεια των Dreamliners. Τα νέα αεροσκάφη μπορούν να μεταφέρουν περίπου 300 επιβάτες, έχουν εμβέλεια 7.565 ναυτικά μίλια (14.010 km) και επιπλέον χωρητικότητα φορτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα