To αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners ανακηρύχθηκε νικητής του διαγωνισμού για το σχεδιασμό του νέου διεθνούς αεροδρομίου King Salman στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο στοχεύει να καταστεί παγκόσμιος κόμβο logistics και «γέφυρα» που θα συνδέει εκατομμύρια επιβάτες από την Ανατολή στη Δύση.

Το διεθνές αεροδρόμιο King Salman αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Το μέγα συγκρότημα θα καλύπτει μια έκταση περίπου 57 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα έχει τουλάχιστον έξι παράλληλους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης, επιτρέποντας τη διέλευση 185 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως έως το 2050.

Διαβάστε επίσης: Τεχνολογικός παράδεισος στην καρδιά της ερήμου – Το όραμα του μπιν Σαλμάν

Ο τερματικός σταθμός πτήσεων θα περιλαμβάνει επίσης 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, οικιστικές και ψυχαγωγικές ανέσεις, καταστήματα λιανικής και άλλα κτίρια logistics. Με τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του, το «King Salman International» επιδιώκει την πιστοποίηση LEED Platinum, ενσωματώνοντας πρωτοποριακές πράσινες πρωτοβουλίες στον σχεδιασμό του και θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με το CNN, το νέο «φαραωνικό» έργο, σχεδιάζεται να διακινεί 3,5 εκατομμύρια τόνους φορτίου ετησίως έως το 2050.

Ο αρθρογράφος Richard Quest, ανέφερε ότι «η Σαουδική Αραβία ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά για τη δημιουργία νέων πόλεων και τουριστικών αξιοθέατων», στο πλαίσιο της στροφής της στον τουρισμό. «Έχω δει χώρες να αλλάζουν στο παρελθόν, αλλά δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο με την αλλαγή στη Σαουδική Αραβία. Δεν είναι σαν την πτώση της Σοβιετικής Ευρώπης, ούτε την αναταραχή που παρατηρήθηκε στη Σρι Λάνκα. Στη Σαουδική Αραβία η αλλαγή είναι σκόπιμη, βαθιά και μεγάλη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή