Σε ανάληψη των κεφαλαίων της από την Silicon Valley Bank προχώρησε η ελληνική startup Blueground, καθότι αναησύχε λόγω των εξελίξεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται «H Blueground διατηρούσε μακροχρόνια συνεργασία με την Silicon Valley Bank. Την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις ενημερωθήκαμε για την επικρατούσα κατάσταση προχωρήσαμε σε ανάληψη των κεφαλαίων μας, χωρίς να επηρεαστεί με κανένα τρόπο η λειτουργία μας», ενώ προστίθεται ότι «Πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση για την SVB. Η λειτουργία της Blueground συνεχίζεται κανονικά και απρόσκοπτα».

Να σημειωθεί πως η Blueground άρχισε την πορεία της στις βραχυχρόνιες μισθώσεις πριν από οκτώ χρόνια με λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα, όμως πλέον αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Tο καλοκαίρι του 2021 έφθασε να έχει αξία 750 εκατ. δολ. ενώ στοχεύει να ξεπεράσει την αποτίμήση των 10 δισ. δολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη μετακίνηση καταθέσεων σε περισσότερο από μία δεκαετία, είναι μία από επιπτώσεις της χρεοκοπίας της Silicon Valley Bank, με τους αμερικανικούς τραπεζικούς κολοσσούς να κατακλύζονται από αιτήματα πελατών που προσπαθούν να μεταφέρουν κεφάλαια από μικρότερους δανειστές.

ΗΠΑ: Από την SNB, στην SVB – 562 χρεοκοπίες τραπεζών σε 23 χρόνια [Γράφημα]

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, η JPMorgan Chase, η Citigroup και άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν πελάτες που θέλουν να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους γρήγορα, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για να επιταχύνουν την κανονική διαδικασία εγγραφής ή «ενσωμάτωσης».

Το πακέτο

Ένα πακέτο έκτακτων μέτρων που αποκάλυψε η κυβέρνηση των ΗΠΑ την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας δανειοδοτικής διευκόλυνσης της Federal Reserve για τις τράπεζες, φαίνεται να έχει περάσει την πρώτη μεγάλη δοκιμασία προς το παρόν αποτρέποντας την πτώχευση τρίτης τράπεζας μετά την κατάρρευση της SVB και της Signature Bank. .

Ωστόσο, οι καταθέτες εξακολουθούν να προσπαθούν να μεταφέρουν υπόλοιπα σε μεγαλύτερες τράπεζες όπως η JPMorgan, η Citi και η Bank of America, καθώς και τα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς χρήματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τα υπόλοιπα υπερβαίνουν το όριο των 250.000 δολαρίων, που δεν είναι εγγυημένο από την ομοσπονδιακή ασφάλιση.

Οι μεταφορές καταθέσεων από την SVB και άλλους περιφερειακούς δανειστές σε μεγάλες τράπεζες αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, ανέφεραν οι τραπεζικές πηγές στους FT.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις