Η Apple καθυστερεί τα μπόνους για ορισμένους από τους υπαλλήλους της, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, oρισμένες ομάδες εργαζομένων ήταν σε πρόγραμμα λήψης μπόνους δύο φορές το χρόνο με πληρωμές τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ τώρα θα λάβουν ολόκληρο το ποσό το φθινόπωρο. Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία φέρεται να παρακολουθεί πιο προσεκτικά τους ταξιδιωτικούς προϋπολογισμούς.

Παίρνουν το καπελάκι τους και φεύγουν: Κορυφαία στελέχη εγκαταλείπουν μαζικά την Apple

Σημειώνεται ότι η Apple μειώνει τα κόστη και παρακολουθεί στενά τα εταιρικά έξοδα, την στιγμή που ανταγωνιστές, όπως οι Google, Meta και Amazon προχωρούν σε μαζικές απολύσεις κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδους για τον κλάδο της τεχνολογίας.

Προς το παρόν η Apple δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, αλλά έχει επιβραδύνει δραματικά τις προσλήψεις σε πολλά από τα τμήματά της, εκτός από τις προσλήψης μηχανικών.

«Μακροπρόθεσμα»

«Λοιπόν, επενδύουμε μακροπρόθεσμα και διευθύνουμε την εταιρεία μακροπρόθεσμα. Έτσι, αν κοιτάξετε τι κάνουμε, αναγνωρίζουμε ότι το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε είναι δύσκολο. Και έτσι μειώνουμε το κόστος. Κόβουμε προσλήψεις. Είμαστε πολύ συνετοί και συνειδητοποιημένοι με τους ανθρώπους που προσλαμβάνουμε. Έτσι πολλοί τομείς της εταιρείας δεν προσλαμβάνουν καθόλου», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, στο CNBC τον Φεβρουάριο.

«Άλλοι τομείς που σχετίζονται κυρίως με τη μηχανική, προσλαμβάνουν. Αν κοιτάξετε τις οδηγίες OpEx το τελευταίο τρίμηνο ή τι είπαμε ότι θα κάνουμε αυτό το τρίμηνο, καταλήξαμε σε μισό δισεκατομμύριο δολάρια κάτω από το όριο που είχαμε θέσει. Και έτσι συμπιέζουμε το κόστος», κατέληξε.

Μειωμένα κέρδη

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, η Apple ανακοίνωσε τα κέρδη του τριμήνου που έληξε τον Δεκέμβριο, τα οποία ήταν περίπου 5% χαμηλότερα από ό,τι ήταν την ίδια περίοδο το 2021, η πρώτη πτώση των εσόδων της σε ετήσια βάση από το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή