Στην Ινδία φαίνεται πως στοχεύει με όλες τις δυνάμεις η Apple, πραγματοποιώντας ανασχεδιασμό της διαχείρισης των διεθνών επιχειρήσεων για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο ασιατικό έθνος. Σύμφωνα με αναλυτές , αυτό αποτελεί σημαντική ένδειξη της αυξανόμενης σημασίας της Ινδίας για τις Big Tech.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που Apple κάνει «δική της περιοχή πωλήσεων» την Ινδία, στον απόηχο της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης στη χώρα. Αυτό θα δώσει στο ασιατικό έθνος αυξημένη προβολή στο εσωτερικό του τεχνολογικού γίγαντα. Η Apple προχωρά σε αυτή την κίνηση αφού ο αντιπρόεδρός της, υπεύθυνος για την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο, την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική — Hugues Asseman — πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε. Με την αποχώρησή του, ο κατασκευαστής iPhone προωθεί τον επικεφαλής της Ινδίας, Ashish Chowdhary, ο οποίος θα λογοδοτεί απευθείας στον Michael Fenger, επικεφαλής πωλήσεων προϊόντων της Apple.

Θεαματικό άνοιγμα της Foxconn στην Ινδία – Γιατί «γυρνά την πλάτη» στην Κίνα

Εσοδα ρεκόρ

Το περασμένο τρίμηνο η εταιρεία σημείωσε έσοδα ρεκόρ στην Ινδία, παρόλο που οι συνολικές πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 5%. Όπως τονίζεται, η Apple δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να εξυπηρετήσει την περιοχή και σχεδιάζει να ανοίξει τα πρώτα καταστήματα λιανικής στη χώρα μέσα στο 2023. Στην τελευταία ΓΣ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook είπε ότι η εταιρεία δίνει «μεγάλη έμφαση στη συγκεκριμένη αγορά» και συνέκρινε την τρέχουσα κατάσταση στην Ινδία με τα πρώτα χρόνια της εταιρείας στην Κίνα. «Ουσιαστικά, παίρνουμε ό,τι μάθαμε στην Κίνα πριν από χρόνια και το κάνουμε πράξη».

Η Κίνα προσφέρει επί του παρόντος περίπου 75 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την Apple, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη περιοχή πωλήσεων της εταιρείας μετά την Αμερική και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με γνώστες του θέματος, η Ινδία αναμένεται να γίνει επίσης πιο κρίσιμη για την ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας. Οι βασικοί προμηθευτές μετακομίζουν στην περιοχή και η Apple συνεργάζεται με την Hon Hai Precision Industry Co., γνωστή ως Foxconn, για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής iPhone στη χώρα.

Οι τελευταίες αλλαγές θα επηρεάσουν τη δομή διαχείρισης της Apple αλλά όχι τον τρόπο με τον οποίο αναφέρει τις περιφερειακές πωλήσεις στα δημόσια οικονομικά αποτελέσματα. Σε αυτές τις δηλώσεις, η εταιρεία περιλαμβάνει την Ινδία ως μέρος της ευρωπαϊκής κατηγορίας, μαζί με τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αποχωρήσεις

Η αποχώρηση του Asseman αποτελεί μέρος της αύξησης των στελεχών που εγκαταλείπουν την εταιρεία τους τελευταίους μήνες. Ο αντιπρόεδρος της Apple, υπεύθυνος για τις συνδρομητικές υπηρεσίες, παραιτήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος και ο επικεφαλής της στο cloud σχεδιάζει να αποχωρήσει τον επόμενο μήνα. Πέρυσι, κορυφαία στελέχη υπεύθυνα για το βιομηχανικό σχεδιασμό, τις προμήθειες, τα μέρη της μηχανικής λογισμικού και υλικού, το απόρρητο, τα συστήματα πληροφοριών και το ηλεκτρονικό κατάστημα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή