Κέρδη καταγράφει ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες για την τραπεζική κρίση συνεχίζονται μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε  κατά 0,5% στα 1.926,90 δολάρια η ουγγιά. Χθες εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδό από τις αρχές Φεβρουαρίου στα 1.937,28 δολάρια. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  σημείωναν άνοδο 0,1% στα 1.933,60 δολάρια.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Βρίσκουν και πάλι τον ανοδικό τους βηματισμό

Οι απώλειες στις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς οι μετοχές, τα ομόλογα και το δολάριο υποχώρησαν, έδωσαν στήριξη στον χρυσό.

Αγνοώντας την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις εκκλήσεις των επενδυτών να περιορίσουν τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθούν οι αγορές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη.

«Η ΕΚΤ αιφνιδίασε την αγορά με μια αύξηση 50 μονάδων βάσης, είναι λίγο ανησυχητικό, διότι ο λόγος που οι τράπεζες έχουν πρόβλημα είναι εξαιτίας της πολύ γρήγορης αύξησης των επιτοκίων», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals, Jim Wycoff. Βλέπουμε συνεχιζόμενη ζήτηση για χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο με αυξημένη ανησυχία στην αγορά για την τραπεζική κρίση».

Μετά την ΕΚΤ  το βλέμμα στραμμένο στην Fed

Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί τώρα στη συνεδρίαση  της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, με τις αγορές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τον χρυσό φαίνονται ανοδικές, αλλά αν η Fed αποφασίσει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα, τότε θα ασκηθεί πίεση στο χρυσό, δήλωσε ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures, Daniel Pavilonis.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

Το ασήμι παρέμεινε αμετάβλητο στα 21,79 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα μειώθηκε κατά 0,1% στα 961,84 δολάρια, ενώ το παλλάδιο 1,7% στα 1.422,47 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές