Μικτές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά ομολόγων, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν στενά τις εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά, ιδίως στον τραπεζικό τομέα, και αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία τον πληθωρισμό.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου σημειώνει οριακή άνοδο και διαμορφώνεται στο 3,509%. Η απόδοση του 2ετούς επίσης οριακά ενισχύεται στο 4,028%. Την Τετάρτη είχε υποχωρήσει κατά περισσότερο από 30 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά λιγότερο από μία μονάδα βάσης στο 3,6855%.

Credit Suisse: Ανάσα στις αγορές από το πρόγραμμα στήριξης των 50 δισ.

Οι επενδυτές μελετούν τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα σχετικά με τις τραπεζικές μετοχές. Οι μετοχές της εισηγμένης στις ΗΠΑ Credit Suisse σημείωσαν πτώση την Τετάρτη, αφού η Saudi National Bank, η οποία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της Credit Suisse, δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να παράσχει οικονομική βοήθεια στην ελβετική τράπεζα.

Ακολούθησε το σχέδιο προληπτικής ενίσχυσης της ρευστότητας της , με τη διοχέτευση έως και 50 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων  από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB), που παράλληλα θα αγοράσει χρέος της τράπεζας ύψους έως και 3 δισ. φράγκων.

Είχε προηγηθεί κατάρρευση της Silicon Valley Bank την περασμένη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα.

Ως εκ τούτου πολλοί επενδυτές στράφηκαν σε παραδοσιακά ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρατικά ομόλογα, στέλνοντας τις αποδόσεις χαμηλότερα.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. Την Τετάρτη, η έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού αντανακλούσε μείωση των τιμών κατά 0,1% σε μηνιαία βάση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν προηγουμένως αύξηση 0,3% σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και τότε θα λάβει την τελευταία της απόφαση για τα επιτόκια. Οι επενδυτές ανέμεναν μια αύξηση 50 μονάδων βάσης, αλλά τώρα εκτιμούν ότι η αύξηση θα είναι μικρότερη,  25 μονάδες βάσης, καθώς αναμένουν ότι η Fed θα μπορούσε να δώσει προτεραιότητα στη σταθερότητα στο πλαίσιοτης αναταραχής στις αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές