Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν τίθενται τα υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών που κατέρρευσαν, στο απόηχο της χρεοκοπίας της Silicon Valley Bank.  Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε την Παρασκευή το Κογκρέσο να δώσει στις ρυθμιστικές αρχές μεγαλύτερη εξουσία στον τραπεζικό τομέα, ώστε να μπορούν να επιβάλλουν υψηλότερα πρόστιμα, να ανακτούν κεφάλαια στελεχών και να απομακρύνουν αξιωματούχους από χρεοκοπημένες τράπεζες.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η «και η ενίσχυση της λογοδοσίας είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για την αποφυγή κακοδιαχείρισης στο μέλλον».

Ο ισχύων νόμος «περιορίζει την εξουσία της διοίκησης να θεωρεί υπεύθυνα στελέχη», πρόσθεσε.

Τι ζητά ο αμερικανός πρόεδρος

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να δώσει στην Federal Depository Insurance Corp. μεγαλύτερη εξουσία για ανάκτηση αποζημιώσεων, «συμπεριλαμβανομένων των κερδών από τις πωλήσεις μετοχών – από στελέχη σε χρεοκοπημένες τράπεζες όπως η Silicon Valley Bank και η Signature Bank», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δεύτερη δήλωση.

Ο πρόεδρος ζητά επίσης από το Κογκρέσο να δώσει στο FDIC περισσότερες εξουσίες για να απομακρύνει τα στελέχη των τραπεζών από τον κλάδο όταν οι τράπεζές τους χρεοκοπήσουν και να επιβάλει πρόστιμα στους διευθυντές τραπεζών των οποίων οι τράπεζες καταρρέουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση