Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), Κριστίν Λαγκάρντ, χαιρέτισε την «ταχεία αντίδραση» των ελβετικών αρχών, που διευκόλυναν την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS λέγοντας ότι οι αποφάσεις «θα συμβάλουν στην αποκατάσταση των όρων ευταξίας της αγοράς».

Οι αποφάσεις αυτές θα επιτρέψουν επίσης την διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντας ότι «ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός, με στέρεες θέσεις ως προς την κεφαλαιοποίηση και την ρευστότητα».

Ο μεγαλύτερος «γάμος» συστημικών τραπεζών από την κρίση του 2008

Το deal

Σημειώνεται πως η συμφωνία εξαγοράς της  Credit Suisse Group AG από την UBS, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, φέρνοντας αίσιο τέλος στο οικονομικό θρίλερ των τελευταίων ημερών.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι ελβετικές αρχές τόνισαν πως η UBS θα αναλάβει την Credit Suisse για να βοηθήσει στη διάσωση της πληττόμενης τράπεζας. «Με την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, βρέθηκε μια λύση για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προστασία της ελβετικής οικονομίας σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση», ανέφερε ο επικεφαλής της ελβετικής κεντρικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις το κόστος εξαγοράς ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως