Ετήσια αύξηση 0,7% κατέγραψε η παραγωγή ενέργειας στην Κίνα στα 1,35 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες το πρώτο δίμηνο του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS).

Η παραγωγή αιολικής ενέργειας κατέγραψε ετήσια αύξηση 30,2%, ενώ η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε κατά 9,3%.

Παράλληλα, ετήσια αύξηση 4,3% κατέγραψε η παραγωγή ενέργειας από πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Ωστόσο, η παραγωγή θερμοηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψε ετήσια μείωση 2,3% κατά την ίδια περίοδο, καθώς και η παραγωγή ενέργειας από υδροηλεκτρικούς σταθμούς είχε ετήσια μείωση 3,4%.

Κίνα: Οι μετοχές των κινεζικών τραπεζών είναι οι καλύτερες στον κόσμο αυτή την στιγμή

Παραγωγή ταινιών επιστημονικές φαντασίας

Η κινεζική ταινία επιστημονικής φαντασίας που καταγράφει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία “The Wandering Earth II”, αλλά και το τηλεοπτικό δράμα “Three-Body”, έχουν προσελκύσει μεγάλη προσοχή και στο διαδίκτυο.

Οι παραγωγές αυτές, παρουσιάζουν κινεζικά θέματα αναδεικνύοντας τη μοναδική προσέγγιση της φαντασίας και κουλτούρας των Κινέζων, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της κινεζικής βιομηχανίας επιστημονικής φαντασίας, ενώ εμπνέουν εμπιστοσύνη, αλλά και δυναμισμό, σημειώνει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Με τη σκηνοθεσία του Γκούο Φαν και με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Άντι Λάου και του Λι Σουετζιάν, η ταινία “The Wandering Earth II” μία μυθιστορηματική ιστορία, βασισμένη στην ταινία επιστημονικής φαντασίας “The Wandering Earth” του 2019, παρουσιάζει την ιστορία της ανθρωπότητας που κατασκευάζει τεράστιους κινητήρες για να προωθήσουν τη γη σε ένα νέο ηλιακό σύστημα, καθώς ο ήλιος καίγεται ταχύτατα.

Από την έναρξή της προβολής της στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Ιανουαρίου, η ταινία είχε εισπράξεις περίπου 579 εκατομμυρίων δολαρίων (542,46 εκατομμυρίων ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία εισπράξεων (Maoyan).

Μέχρι την 10η Μαρτίου η ταινία είχε παρουσιαστεί σε 23 χώρες και περιοχές. Μεταξύ αυτών, στις ΗΠΑ στον Καναδά, στη Σιγκαπούρη και στη Μαλαισία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή